MOK i Vlada Japana propisali mere za bezbedne igre: Svi sportisti na testiranju svakog dana, zabrana upotrebe javnog transporta

Do početka Olimpijskih igara u Tokiju ostalo je još 86 dana, a Organizacioni komitet Igara i Vlada Japana izdali su danas saopštenje o merama za bezbednu organizaciju najvećeg sportskog događaja u svetu.

Pre svega, svi učesnici Igara moraće da imaju najmanje dva testa na Covid-19 pre dolaska u Japan, a svi sportisti, kao i oni koji dolaze u neposredni kontakt sa njima, biće testirani na dnevnoj bazi.

Svi ostali učesnici Igara biće testirani svakodnevno tri dana po dolasku u “zemlju izlazećeg sunca” i moraće da obavljaju samo one aktivnosti koje su navedene u njihovom planu.

Svi će morati da koriste isključivo prevoz obezbeđen od strane Organizacionog komiteta, odnosno biće im zabranjena upotreba javnog transporta. Ishrana sportista i ostalih učesnika Igara obavljaće se na tačno određenim mestima koja sprovode mere za zaštitu.

Konačna odluka po pitanju gledalaca na sportskim borilištima biće doneta do juna, a u Tokiju veruju da će ove mere obezbediti sigurnost svih sportista, zvaničnika i gledalaca, kao i građana Tokija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE