Otkriveno zašto su kažnjeni Borac i Jagodina

Kako se navodi, klubovi Prve lige Srbije kažnjeni su zbog toga što su njihovi fudbaleri uplaćivali kladioničarke tikete u kojima će timovi za koje nastupaju izgubiti, i pogađali rezultat, javlja ,,Nedeljnik”.

Čačani su igrali da će izgubiti 3:0 od Trajala, a utakmica je zaista završena tim rezultatom.

Potrebno je ne samo otkriti već i sprovesti istragu i prikupiti dokaze, sam FSS bez pomoći i saradnje sa svim članovima fudbalske organizacije i zainteresovanim stranama neće postići potpunu efikasnost u otkrivanju učesnika koji se bave nameštanjem fudbalskih utakmica ili bilo kojom drugom neregularnošću, izjavio je iz FSS-a Svetislav Đurović.

On je reka da je FSS prosledio potrebne podatke tužilaštvu, te da je saradnja sa UEFA na zavidnom nivou.

Saradnja sa UEFA je vrlo dobra i smatram da će u narednom periodu biti veoma intenzivna. Uefa nam nudi pomoć kako u izradi pravnog okvira, prevencije, edukacije, monitoringa, istraživanju slučajeva, tako i drugim oblastima koje pomažu u otkivanju i dokazivanju neregularnosti. UEFA je veoma zainteresovana za sve slučajeve koji su pokrenuti kako na osnovu njihovih informacija tako i onih koje je FSS inicirao na osnovu sopstvenih informacija – objasnio je Đurović.

UEFA je poslala 81 upozorenje zbog sumnjivih mečeva u Srbiji u prethodnih pet godina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi udarac za Liverpul, korak unazad u borbi za titulu, remi protiv Vest Hema (VIDEO)

U prvoj utakmici 35. kola Premijer lige, izabranici menadžera Jorgena Klopa kao gosti odigrali su protiv Vest Hema nerešeno,...

POVEZANE OBJAVE