Sezona je njegova: Petrušev kompletirao triling individualnih priznanja

Posle priznanja za najboljeg strelca ABA lige Filip Petrušev je dobio i preostala dva individualna priznanja za regularni deo sezone u regionaln om takmičenju.

Petrušev je proglašen i za najboljeg mladog igrača, a dobio je i nagradu za MVP-a ABA lige pošto je imao najveći procenat kombinovanih glasova trenera, novinara i navijača (58 odsto).

Centar Mege je sa 27.95 indeksnih poena po meču bio ubedljivo najbolji igrač ABA lige, ispred Marka Simonovića iz Mege sa 19.2 indeksnih poena.

Ovo priznanje za mene predstavlja veliku čast, posebno s obzirom kakvi su sve igrači pre mene osvajali tu nagradu. Sigurno da mi ovo predstavlja veliki uspeh i podsticaj za dalji rad. Želeo bih da se pre svega zahvalim svojim saigračima na podršci bez kojih ovo ne bi bilo moguće, trenerima i stručnom štabu na čelu sa Vladimirom Jovanovićem na kvalitetnom i napornom radu i prilici koju su mi pružili da pokažem šta umem na terenu, mojoj porodici i svima koji su me podržavali van terena. Hvala Megi koja je verovala u mene koja je još jednom pokazala da je najbolji klub u Evropi za rad sa mladim igračima i sve ovo je samo potvrda da sam doneo najbolju odluku u dosadašnjoj karijeri kada sam prošlog leta odlučio da pređem u Megu. Imali smo veoma dobru sezonu u ABA ligi koju smo završili sa 14 pobeda što je sigurno veliki uspeh, bili smo konkurenti za plej-of do pred kraj i sigurno je da imamo razloga da budemo zadovoljni. Okrećemo se obavezama u nastavku sezone i nastavljamo da radimo, rekao je Petrušev za klupski sajt.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE