Stanojević: Ne sviđa mi se što je Proleter promenio trenera, želim da vidim da li mladi igrači mogu da nose igru Partizana

Sedam dana nakon pobede nad Vojvodinom fudbaleri Partizana ponovo putuju u Novi Sad, ovoga puta na megdan Proleteru.

Aleksandar Stanojević je istakao da je ekipa vrlo oprezna pred ovaj duel i nije previše zadovoljan činjenicom da je rival promenio trenera uoči ovog meča.

Proleter je promenio trenera, u poslednje vreme nije u dobroj formi. Sećamo se dobro utakmice u Beogradu u jesenjem delu tako da smo izuzetno oprezni u svakom smislu te reči. Ja lično ne volim mnogo kada ekipa sa kojom igramo promeni trenera, jer se ozbiljno spremam za način igre protivnika i razmišljanje trenera. Znamo koje igrače imaju i na koji način mogu da igraju, ali to nam je u suštini problem. Ali idemo potpuno spremni u Novi Sad i u odnosu na to koje igrače izvedu znaćemo kako će igrati, rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Zbog suspenzije meč će propustiti Zdjelar i Vujačić, a šef struke crno-belih ima još neke kadrovske probleme, poput Sume i Obradovića koji je povredio šaku.

Obradović je odigrao dobro poslednju utakmicu i ne samo nju, generalno je igrao dobro. Nije samo u pitanju da li će biti u dobrom ritmu, već on treba i aute da izvodi i ne znamo na koji način će da baca loptu. Ne mogu mnogo toga da kažem po pitanju njegovog oporavka. Brežančić jedno vreme nije trenirao i nije u pravom ritmu, a kada bude pokazao na treninzima biće i u konkurenciji za utakmice. Urošević je konstantan, malo je posle korone imao problema u nekim utakmicama, ali ja sto odsto verujem u njega i on to zna.

Mladi igrači u poslednje vreme igraju sve bolje i nastaviće da dobijaju šansu.

Uvek ću dati šansu mladim igračima, a na njima je da li će je iskoristiti ili neće. Protiv Spartaka su bili dobri, nad Štulićem je napravljen penal, Lazar Pavlović je postigao gol, Jović igra kosntatno dobro, a i Filip Stevanović se vraća. Svi će dobiti šansu sada sigurno, želim da vidim u kom pravcu idu i da li mogu da nose igru Partizana. Nije mi uopšte teško da motivišem igrače, mi smo motivisani na svakom treningu, a to se pokazuje i na utakmicama, momci maksimalno motivisani ulaze u svaki meč. Za mene kao trenera to bi bilo veoma poražavajuće da neko ko obuče dres Partizana ne izađe na teren maksimalno motivisan.

Za kraj Stanojević je prokomentarisao i žreb za finale Kupa Srbije, koji će biti obavljen u četvrtak od 14 časova.

Ja sam želeo da to bude neutralan teren, to je moj lični stav, ali postoje procedure, postoje ljudi koji se bave time i ne bih se mešao. Poštujem svaku odluku, ne bih sada pravio neke priče oko toga, kako bude biće, mi smo maksimalno spremni, zaključio je trener crno-belih.

Meč Proleter – Partizan na programu je u četvrtak od 16 časova i 55 minuta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE