Crvena zvezda je šampion četvrti put u nizu: Autogol Saničanina za crveno-belo slavlje [VIDEO]

Crvena zvezda – Vojvodina 1:0 (1:0)
Saničanin 14’ag

Fudbaleri Crvene zvezde matematički su odbranili titulu prvaka Srbije.
Crveno-beli su u ne toliko zanimljivoj utakmici minimalnim rezultatom savladali Vojvodinu i četvrti put uzastopno postali šampioni Srbije.

Početak je nagovestio zanimljiv meč, Vojvodina je već u prvom napadu imala dobru priliku, ali je Borjan sjajnim odbranama u dva navrata osujetio protivničke igrače, najpre Vukadinovića, a zatim i Zukića. Samo minut kasnije pokušao je Ivanić, međutim njegov udarac je izblokiran, a onda se praktično ništa nije dešavalo sve do 13. minuta kada je Zvezda povela.

Napad crveno-belih nije mnogo obećavao, Gajić je po zemlji uputio loptu u srce šesnaesterca, činilo se da lopta ne bi došla do nekog od njegovih saigrača, ali je startovao Saničanin i bez preke potrebe je poslao u svoju mrežu.

Gol nije promenio situaciju na terenu, Zvezda je bila ta koja je napadala, ali bez ozbiljnijih prilika pred golom Simića. U 31. minutu Ben je bio u dobroj poziciji, ali mu je lopta u prijemu pobegla taman toliko da golman Vojvodine interveniše. Do kraja poluvremena po jedna dobra prilika na obe strane, a mnogo bolju imala je Vojvodina. Prvo je Falćineli šutirao pored gola, da bi u 44. minutu Bojić imao veliku šansu, ali je iz blizine poslao loptu pored stative.

Samo što je počelo drugo poluvreme Ben je šutirao pored gola, a u 51. minutu Ivanić se sam izborio za priliku, ali je Simić bio dobro postavljen i izbacio loptu u korner. Četiri minuta kasnije Milunović je posle kornera bio najviši u skoku, međutim šutirao je preko gola. U 61. minutu Vojvodina je ostala sa igračem manje na terenu nakon isključenje Đurića.

Nikolić ga je već prošao, ali je Đurić reagovao u stilu Džoa Šimunića i onog čuvenog faula nad Sulejmanijem gotovo na istom mestu. Danilo Grujić se nije dvoumio, pokazao mu je direktan crveni karton, a nakon nekoliko minuta tokom kojih je bilo i verbalnih duela sa obe strane, utakmica je nastavljena.

Gosti su bez obzira na brojčano stanje nastavili da igraju svoju igru i u nadoknadi vremena mogli su da izjednače. Drinčić je izveo korner, Borjan se okliznuo, a Milunović izbacio loptu sa gol linije nakon pokušaja jednog igrača Vojvodine. Prethodno je poništen gol Pavkovu pošto je Grujić procenio da je napravio faul nad direktnim čuvarem.

Crvena zvezda sada ima nedostižnu prednost – 12 bodova više od Partizana i bolji međusobni duel četiri kola pre kraja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOK IMAJU NAJBOLJEG U PL: Drugi golman Arsenala pred iznenađujućim transferom

Fudbaleri Arsenala u poslednjem kolu Premijer lige igraju sa Evertonom. Mančester Siti ima dva boda više i igra sa...

POVEZANE OBJAVE