Evroliga dodelila vajld-kard Crvenoj zvezdi

Naša zemlja imaće dva predstavnika na predstojećem ANGT Evroliga turniru koji će se održati ovog leta.

Turnir za igrače do 18 godine, koji je prvobitno trebalo da bude održan u Nemačkoj, premešten je u Valensiju, zbog kovid restrikcija.

Jedini srpski tim koji je na parketu izborio plasman u završnicu ovog tunira jeste Mega, koja je bila sjajna tokom kvalifikacija. Oni su se našli među tri ekipe koje su izborile učešće u borbi za trofej zajedno sa Barselonom i Real Madridom.

Evroliga je odlučila da dodeli pet specijalnih pozivnica, pa je tako jedna otišla u ruke Crvene zvezde, koja je 2014. godine prigrlila ovaj trofej. Sa njom, vajld-kard su dobili Asvel, rimska Stelazura, Valensija, kao i Žalgiris iz Kaunasa.

Samim tim, grupe su sledeće:

GRUPA ,,A”: Real Madrid, Crvena zvezda, Žalgiris, Asvel.
GRUPA ,,B”: Mega Soccerbet, Barselona, Stelazura, Valensija.

ANGT turnir trebalo je da se ogira u Kelnu u terminu fajnal-fora Evrolige za seniore, ali je pomeren za jednu sedmicu i na novu lokaciju. Tako je datum odigravanja takmičenja od 3. do 6. juna u Valensiji. Tamo je prethodno održan jedan od tri kvalifikaciona turnira.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato da li Jokići mogu na tribine u Los Anđelesu

Košarkaši Denvera u petak ujutro po srednjoevropskom vremenu gostuju Lejkersima u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige....

POVEZANE OBJAVE