Idealna petorka ABA lige: Dvojica iz Mege, jedan iz Zvezde

Navijači, treneri i novinari su rekli svoje. Odabrana je idealna petorka ABA lige, a svoje mesto je najubedljivije zauzeo košarkaš Mega Soccerbeta Filip Petrušev.

Sjajni centar je sakupio najviše glasova u svakoj od grupe glasača i zacementirao je svoje mesto među najboljih pet u regularnom delu lige. Kako je već poznato, Petrušev je izabran i za MVP-a ovog takmičenja, najboljeg strelca i zvezdu u usponu. Sa 23.7 poena i 7.6 skokova, Petrušev je našao svoje mesto u idealnoj petorci.

Njemu se pridružio i saigrač Marko Simonović koji je imao prosek od 15.8 poena i 9 skokova po utakmici. Sa 14.8 odsto ukupnog broja glasova, svoje mesto dobio je i fantastični Jaka Blažič koji je prosečno beležio 17.2 poena tokom sezone, ali je njegova Cedevita Olimpija izostala iz plej-ofa. I Budućnost ima svog predstavnika. U pitanju je Nikola Ivanović koji je imao 6.8 odsto ukupnog broja glasova, za 0.7 više u odnosu na Marka Jošila, kojem je za malo odmaklo ovo priznanje.

Drugi po broju glasova bio je najbolji igrač Crvene zvezde Džordan Lojd sa 15.8 odsto. U proseku, ubacivao je 15.3 poena po meču.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE