Jokić zatvorio vrata Zajonu i doneo pobedu Nagetsima, Atlanta razbijena bez Bogija i Janga [VIDEO]

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Nju Orleans Pelikanse na svom parketu sa 114:112, glavnu ulogu na utakmici imao je Nikola Jokić.

Nije prvi put, a naravno ni poslednji da je Jokić ključna figura za Denver na jednoj od utakmica. Delovalo je kao da će Nagetsi bez problema preći prepreku u vidu Pelikansa jer je prednost konstantno bila na njihovoj strani i u više navrata je iznosila dvocifrenu razliku.

Uspeli su Pelikansi da režiraju dramatičnu završnicu pogocima za tri poena. Gađali su redom Bol, Bledso i Ingram i topili prednost Nagetsa, koji su 50 sekundi pre kraja imali +9. Došli su Pelikansi u situaciju i da izbore produžetak, ali tu je Jokić rekao ,,ne” i rampom nad Zajonom Vilijamsonom doneo trijumf svom timu.

Osim ključnog poteza na utakmici, Nikola je ponovo bio nosilac franšize iz Kolorada sa 32 poena, sedam skokova i osam asistencija, a sa 28 poena mu je pomogao Majkl Porter Džunior. U redovima Nju Orleansa, Brendon Igram je bio najučinkovitiji sa 27 postignutih poena.

Desetkovana Atlanta nije mogla da se nosi sa Filadelfija Siksersima i pretrpeli su najubedljiviji poraz u sezoni (127:83). Nije bilo Trea Janga, niti Bogdana Bogdanovića koji je preskočio ovaj susret zbog blaže povrede zadnje lože. Kako smo pisali, bio je pod znakom pitanja, ali Nejt Makmilan nije želeo da rizikuje sa svojim ponajboljim igračem u prethodnom periodu i što bi se reklo: ,,Bacio je ovaj meč niz reku.”.

Istakao se Set Kari u redovima Siksersa sa 20 poena, a na suprotnoj strani Džon Kolins sa poenom više.

Klivlend Kavalirs – Orlando Medžik 104:109
Filadelfija Seventisiksers – Atlanta Hoks 127:83
Boston Seltiks – Šarlot Hornets 120:111
Njujork Niks – Čikago Buls 113:94
Vašington Vizards – Los Anđeles Lejkers 116:107
Majami Hit – San Antonio Spars 116:111
Denver Nagets – Nju Orleans Pelikans 114:112
Memfis Grizlis – Portland Trajlblejzers 109:130
Finiks Sans – Los Anđeles Klipers 109:101
Sakramento Kings – Juta Džez 105:154

Foto: C. Morgan Engel/Getty Images

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LALATOVIĆ PRED PARTIZAN: Igramo na njihovom terenu i oni su apsolutni favoriti

Fudbaleri Spartaka iz Subotice sutra nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. Nakon reprezentativne pauze, gostuju Partizanu. Imaju 4 boda manje od...

POVEZANE OBJAVE