Još jedan nestvaran preokret Reala: Odluka pada u Istanbulu

Real Madrid – Anadolu Efes 82:76 – 2:2 u seriji

Košarkaši Reala odbijaju da se predaju!
“Kraljevski klub” je napravio još jedan nestvaran preokret i izjednačio na 2:2 u seriji protiv Anadolu Efesa. Odluka o putniku na F4 pašće u petoj utakmici koja je na programu 4. maja u Istanbulu.

Utakmica je bila gotovo preslikana, Efes je kao i pre dva dana vodio 72:59, tada 6 minuta, a večeras sedam i po minuta pre kraja. Na kraju bi i rezultat bio identičan da Osman Garuba nije pogodio dva slobodna bacanja dve sekunde pre kraja.

Turski klub je imao neverovatne oscilacije, u prvih šest minuta nije postigao ni koš, a Real je vodio 17:0. A onda su igrači Ergina Atamana uključili dugme kojim su pokrenuli mašinu, za preostalih 14 minuta ubacili 47 poena i na poluvremenu vodili 47:36.

Sve do 33. minuta kontrolisali su meč, a onda se potpuno isključili. Real je za nepunih šest minuta serijom 15:1 došao do poena prednosti manje od dva minuta pre kraja (74:73). Micić je pogodio jedno slobodno bacanje za kratkotrajni prekid ove serije i izjednačenje, ali je madriski klub naneo novi udar i sa još četiri uzastopna poena stigao na korak od pobede 12 sekundi pre kraja. Vremena za preokret nije bilo, igrači Reala bili su maksimalno precizni izvođači slobodnih bacanja i odluka će biti doneta u Istanbulu.

Sjajan je bio Garuba, koji ima tek 19 godina, sa 24 poena, 12 skokova i indeksom 30, a pratio ga je Kerol sa 20 poena. Kod Efesa istakli su se Buboa sa 23 i Larkin sa 22 poena. Micić je za 20 minuta postigao 9 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE