Potop Rome u Mančesteru za samo 45 minuta, Arsenal se izdigao iz pepela [VIDEO]

Odigrane su prve polufinalne utakmice u Ligi Evrope.

Sve je bilo idealno za Romu posle prvih 45 minuta na “Old Trafordu”. Jeste Bruno Fernandeš, posle fantastične akcije Pogbe i Kavanija, na majstorski način prebacio Lopeza u 9. minutu za vođstvo domaćina, ali su do poluvremena Pelegrini sa penala i Edin Džeko, preokrenuli rezultat. Penalu u 15. minutu prethodilo je igranje rukom Pogbe pri uklizavanju, dok je Džeku bilo lako da pogodi praznu mrežu sa pet metara nakon dodavanja upravo Pelegrinija. Bosanski fudbaler u tom trenutku postao je jedini u istoriji koji je pogađao na “Old Trafordu” u tri poslednje decenije.

U nastavku Rimljani kao da nisu izašli na teren. Već u 48. minutu Kavani postiže lep gol za izjednačenje, da bi Urugvajac još jednom pogodio u 64. minutu za potpuni preokret. Zbog prekršaja na Kavaniju dosuđen je penal za Junajted u 71. minutu koji je u gol pretvorio Bruno Fernandeš, da bi “vučicu” dotukao Pol Pogba odličnim udarcem glavom u 75. minutu, na centrašut sjajnog Bruna Fernandeša. Ni tu nije bio kraj golovima domaćih, u 86. minutu Grinvud koristi pas Kavanija i postiže i šesti gol za svoj tim i, gotovo sigurno, overava plasman Junajteda u finale. Nemanja Matić dobio je šansu u poslednjih desetak minuta.

Viljareal je imao sve u svojim rukama do 73. minuta. Imali su dva gola i jednog igrača više, a onda se sve promenilo u samo sedam minuta. No, da krenemo redom. Već u 5. minutu Trigueros je natrčao na loptu i poslao je iza leđa Lena u 5. minutu. Nije prošlo ni pola sata igre a Raul Albiol je duplirao prednost “žute podmornice”. Posle kornera Moreno je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tu je bio Albiol i zakucao je u mrežu. U 35. minutu sviran je penal za goste, ali je on na intervenciju iz VAR sobe poništen.

Od 57. minuta Arsenal je igrao bez Sebaljosa koji je dobio drugi žuti karton i izgledalo je da će Viljareal pitanje prolaska u finale rešiti već posle prvog meča. Ipak, u 73. minutu dosuđen je novi penal za Arsenal, prekršaj je bio na Saki, i mada je i on bio sumnjiv, odluka nije menjana. Siguran realizator bio je Pepe. Samo sedam minuta kasnije Saka je iznudio i isključenje Kapua, pa su ekipe ponovo bile brojčano poravnate. Na kraju su “tobdžije” mogle i do 2:2, ali je udarac Obamejanga zaustavio Rulji.

Viljareal – Arsenal 2:1(2:0)
Trigueros 5′, Albiol 29′ – Pepe 73′(p)

Mančester junajted – Roma 6:2(1:2)
B. Fernandeš 9′,71′(p), Kavani 48′,64′, Pogba 75′, Grinvud 86′ – Pelegrini 15′(p), Džeko 34′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANSKI MEDIJI JAVLJAJU: On će voditi Barselonu naredne sezone

Kako stvari stoje trener Barselone Ćavi Ernandes ostaće trener tog kluba najmanje do kraja svog ugovora, a to je...

POVEZANE OBJAVE