Prvi put u istoriji: Branko Lazić najbolji defanzivac ABA lige

Kapiten KK Crvena zvezda Branko Lazić proglašen je za najboljeg defanzivnog igrača ABA lige prema glasovima trenera, novinara i navijača.

Od ove sezone, premijerno se dodeljuje i nagrada za najboljeg defanzivca u istoriji ABA lige, a čast da ju prvi prigli dobio je kapiten crveno-belih koji se godinama unazad ističe kao jedan od najboljih defanzivno orjentisanih igrača u regionalnom takmičenju. On je osvojio 14.4 odsto ukupnog broja glasova i iza sebe je ostavio dvojac Igokee – Džekija Karmajkla sa 12.8 odsto i Edina Atića sa 11.8 odsto.

Lazić je pobrao najviše glasova od strane navijača, dok je je isti broj novinara glasao za njega i Atića, a prema trenerima, najbolji defanzivac je bio Karmajkl.

Kao kapiten, Lazić je predvodio Crvenu zvezdu do prvog mesta u regularnom delu ABA lige sa skorom 23:3. U proseku je beležio 5.5 poena, 1.8 skokova i 0.5 ukradenih lopti po meču.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Puma predstavila dres Srbije za EURO (FOTO)

Jedna od stvari koji se najviše iščekuju pred neko veliko fudbalsko takmičenje su predstavljanja novih dresova reprezentacija učesnika. Tako je...

POVEZANE OBJAVE