Falćineli: Svestan sam Zvezdine veličine, srećan zbog prve titule u karijeri

Napadač Crvene zvezde Dijego Falćineli nije krio svoju sreću zbog osvajanja svoje prve titule u karijeri, a četvrte uzastopne za klub sa ,,Marakane”.

Falćineli je stigao prethodnog leta na pozajmicu koja se okončava po završetku sezone. Njegova budućnost nije poznata, a deluje kao da Italijan ne bi imao ništa protiv da ostane u Beogradu.

– Srećan sam zbog osvajanja prve titule u karijeri. Hvala saigračima i stručnom štabu što su me sjajno prihvatili. Ponosan sam na fenomenalnu godinu u Zvezdi – počeo je Falćineli.

Kako kaže, mnogo mu je pomoglo što je Crvena zvezda tim koji uvek ide na pobedu, kao i da mu je mnogo pomogao Dejan Stanković. 

 – Dosta sam napredovao u Crvenoj zvezdi, naročito na mentalnom nivou. Crveno-beli uvek idu na pobedu i imaju visoko postavljene ciljeve i to je ono što me je ojačalo na psihičkom planu. Ponekada pobedimo rivale visokim rezultatom, ali iako to izgleda lako, to nije jednostavno na terenu. Ali, trener Stanković je usadio u nas pobednički mentalitet i uvek ističe da je važan snažan karakter. Smatram da naš šef stručnog štaba odlično radi svoj posao i zbog toga sam iskoristio svaku priliku da nešto naučim od njega.

Falćineli podvlači da je dupla kruna cilj i da je bitno da ne ostanu euforični povodom osvajanja titule, već da fokus bude na finalu Kupa.

 – Veličinu ovog kluba pokazuje trenutak kada izađete na teren. Jednostavno, osetite neverovatnu energiju i snagu koja vlada u crveno-beloj porodici. Znam koliko je Zvezda važna za ovaj grad, državu i naravno njene fantastične navijače. Ovde uvek postoje najviše ambicije i uveren sam da će Crvena zvezda imati sjajnu budućnost, jer klub želi konstantan napredak. Iza nas je jako težak period, jer smo prethodnih meseci često igrali u visokom ritmu. Nije lako igrati utakmice svaki treći dan. Ipak, smatram da smo fanstastično odigrali u domaćem prvenstvu, kao i da smo bili sjajni u Ligi Evrope. Polako se približava kraj šampionata i privodimo sezonu kraju. Međutim, naš cilj od starta je dupla kruna, tako da je važno da ostanemo fokusirani do kraja i nadam se da bi osvajanje Kupa Srbije bila najbolja nagrada za nas – zaključio je Falćineli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO JE SPEKTAKL: Ovako su Grobari pozdravili ljubimce pred Olimpijakos (VIDEO)

Košarkaši Partizana u ovim trenucima su počeli duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Crno-beli se bore za plej-in. Pirejcima meč...

POVEZANE OBJAVE