OSVAJAČ NBA PRSTENA: Jokić je lik s kojim bih otišao na pivo, da Lebron igra kao on bio bi predsednik Amerike

Velika debata se vodi u NBA ligi ko bi trebao biti MVP ove sezone.

Prema svim parametrima to bi trebao biti Nikola Jokić, ali velika kampanja se vodi u američkim medijima za Stefa karija i Džoela Embida. Naravno, u kombinaciji je i dežurni MVP Lebron Džejms.

O svemu tome je govorio Endrju Bogut, centar koji je sa Goldn Stejtom osvojio šampionski prsten.

Jokić je očigledno broj 1. Posle njega su Embid, Janis i Stef. Ali mislim da su Lebron i Embid propustili previše utakmica. Da Džoel nije toliko pauzirao, ne bih imao problem da ga stavim pored Jokića za istinskog kandidata za MVP priznanje, rekao je Bogut.

A onda je dao zanimljivo poređenje koliko je Jokić ispred svih.

Jokić nije propustio niti jedan meč. Vodeći je u ligi po rejtingu efikasnosti (PER). Njegova statistika je luda, a još luđe je što šutira 56% iz igre, 40% za tri poena i 85% sa linije za slobodna bacanja. Da Lebron Džejms ima ovakve brojeve, već bi bio predsednik Amerike.

On smatra da mu je najveća mana što je stranac.

Činjenica da je stranac radi protiv njega, potom to da je u Denveru malo tržište, a i nije toliko seksi za gledanje. Međutim, da sam ja prosečan navijač, voleo bih da gledam Jokića jer je to momak sa kojim mogu da se poistovetim. Izgleda kao neko s kim bih išao u pab na pivo, za razliku od Janisa i Embida, koji su zveri, ali nemaju ni blizu veština kao Nikola. Mislim da ne dobija zasluženu pažnju jer nije superstar van terena, završio je Bogut

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MALO U SENCI NOVOG POJAČANJA: Topić dobio poziv koji se ne odbija!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ove sezone su osvojili triplu krunu. Crveno-beli su počeli sa sklapanjem tima za novu sezonu. Produženi...

POVEZANE OBJAVE