Plaćeno 2000 dolara kako bi se ,,zataškao” Kangin identitet!

Isplivali su novi detalji povodom pravog identitet fudbalera Crvene zvezde i selekcije Gabona Gelora Kange iliti Kijaku-Kijagu Kijangane.

Nedavno su iz DR Kongo došli do podataka da je reprezentativac Gabona Gelor Kanga lažirao svoje mesto rođenja, identitet i godine u mlađim danima, što dovodi u pitanje njegovo licenciranje. To je direktno vezano za minuli kvalifikacioni ciklus za Afrički kup nacija, budući da je Gabon u direktnom okršaju bio bolji od DR Konga i tako su se plasirali na kontinentalni šampionat.

Ta tema u Africi ne jenjava, jer bi definitivno mogla da utiče na to da DR Kongo umesto Gabona za ,,zelenim stolom” ode na pomenuto takmičenje. Naime, pojavila se nova informacija iz Kinšase koja kaže da je jedan od ljudi bliskih klubu Motema Pemba, izvesni Bović, koji se susreo sa Kanginom ekipom Mangaspora u Ligi šampiona, primio mito od 2000 dolara kako bi se čitav slučaj ,,zataškao”.

On je prethodno dobio sve dokaze koji inkriminišu Kangu, ali je odlučio da uzme taj novac i prihvati eliminaciju svog tima iz tamošnje Lige šampiona.

Afrička fudbalska federacija (CAF) izdala je rok Gabonu da se izjasni do 4. maja i tada će čitav slučaj biti rešen.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE