Lazić kapitenski vodio Crvenu zvedu do prve pobede u seriji

Crvena zvezda je slavila u prvom meču plej-of serije protiv Igokee sa 76:71 . Bio je to težak meč za crveno-bele, ali je ključ pobede bila sjajna odbrana u drugom poluvremenu, u kojem je Igokea postigla svega 20 poena. Takođe, u trenucima preloma ključnu ulogu je odigrao kapiten Branko Lazić koji je sa tri trojke u trećem periodu “okrenuo” rezultat i igru na ovom meču u korist svoje ekipe.

Prvo poluvreme košarkaši Igokee uspeli su da uvedu u svoj ritam, pre svega kombinovanim odbranama za koje Crvene zvezda nije imala rešenje. Ključno ulogu u tome je odigrao centar Džeki Karmajkl, koji pored poena u napadu, u odbrani je sjajno parirao bekovima Crvene zvezde prilikom mismeč situacija.

Sa druge strane u napadu su pogađali šuteve za tri poena (7 postignutih u prvih 20 minuta), a skokom u napadu su usporavali crveno-bele da dolaze do lakih poena iz tranzicije.

Sa duge strane izabranici Dejana Radonjića su bili potpuno van ritma, i čak neke vrlo jednostavne situacije nisu uspevali da efikasno reše. Na kraju prvog dela bilo 38:41 za goste iz Laktaša.

U trećem periodu nastavilo se u sličnom ritmu. Džordan Lojd nije mogao nikako da postigne poene, ali jeste Branko Lazić. Posle standardne igre u odbrani, sa tri trojke je doneo preokret rezultata i posle 30 minuta prvoplasirani tim lige je imao minimalnih 56:55.

U poslednjem periodu izabranici Dejana Radonjića su u potpunosti stegli odbranu i Igokea nije imala rešenja kako da dođe do poena. U napadu su počeli da igraju strpljivije i došli su do otvorenih pozicija za šut koje su počeli da koriste. Posle 3 plus 1 Džordana Lojda, stigli su prvi put do dvocifrene prednosti (72:60). Do kraja meča ta prednost je rutinski održana za konačnih 76:71.

Kod pobednika najefikasniji je bio Džordan Lojd sa 21 poenom, Volden je postigao 13, Dobrić 12, a Lazić 10. Kod Igokee jedini dvoren je bio Edin Atić sa 15 poena.

Drugi meč serije igra se u petak 7. maja u Laktašima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

REAL NAJAVIO MEČ SA ZVEZDOM: Pada li večeras rekord Evrolige?

Košarkaši Real Madrida suvereno su odigrali ovu evroligašku sezonu osvojivši prvo mesto. Večeras dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet. Madriđani imaju priliku...

POVEZANE OBJAVE