Počinje jurnjava za krunu ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde, Budućnosti, Mornara i Igokee danas započinju plej-of ABA lige u trci za titulu šampiona regiona.

Susretom Crvene zvezde i Igokee (18.30 sati), danas se otvara plej-of regionalnog takmičenja. Ulog je veliki, a kao i prethodnih godina, to je plasman u Evroligu. Turbulentna sezonu ima ekipa sa Malog Kalemegdana. Sa velikim očekivanjima su ušli u istu. Stigao je Saša Obradović i uz pojačanja poput Džordana Lojda, Lengstona Hola, Korija Voldena i Lendrija Noka, crveno-beli su pucali na visoko, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi gde su doživeli potpuni krah.

No, sa Dejanom Radonjićem, uspesi bi trebalo da budu zagarantovani. Evroliga je već tada bila otpisana, pa su sada sve oči uprte u borbu za prsten ABA lige. Kao prvoplasirani u regularnom delu, za protivnika su dobili četvrtu najbolju ekipu – Igokeu. Ekipa Dragana Bajića je svakako najprijatnije iznenađenje ove sezone. Izborili su mesto u plej-ofu koje je bilo viđeno za Cedevita Olimpiju, a i sam Bajić je pečat za odličan rad dobio u vidu epiteta najboljeg trenera ABA lige u ovoj sezoni. Igrači poput Edina Atića, Nemanje Jovanovića ili Džekija Karmajkla mogu da naprave problem bilo kom timu u ligi.

Skor iz ove sezone je izjednačen (1:1), a Zvezda je nedavno upravo u hali ,,Aleksandar Nikolić” uspela da trijumfuje sa 69:66, te je još jednom potvrđeno da će Igokea biti tvrd orah u plej-ofu.

Dvoboj između Budućnosti i Mornara podići će čitavu Crnu Goru na noge. Uz Crvenu zvezdu, Budućnost je delovala najmoćnije u minulom delu sezone i svakako da su uz crveno-bele i najveći pretendent za prsten. Ekipa koju sa klupe vodi odlični Dejan Milojević upisala je svega jedan poraz u ABA ligi od dolaska srpskog trenera. Kuriozitet je što je taj poraz bio upravo od ekipe Mornara i to u poslednjem meču koji je klub iz ,,Morače” odigrao u regularnom delu sezone. Ne treba posebno predstavljati najveću pretnju Budućnosti – Džastina Kobsa. Naravno, tu su još i iskusni Suad Šehović, Danilo Nikolić, Dragan Apić…

Kada je reč o Mornaru, oni su svoje mesto u plej-ofu morali da izbore u poslednjem kolu u duelu sa Igokeom. Dobili su taj duel i kao treći ušli u doigravanje. Zimus su imali sjajan period, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu, da bi potom malo zastali, ali su pokazali da, kada im je dan, u stanju su da zatrpaju koš rivala. Uostalom, uz Cedevita Olimpiju su najbolja napadačka ekipa lige, ali umeju da osciliraju i biće im potreban pun fokus kako bi izašli na kraj sa najvećim rivalom.

Džejkob Pulen i Derik Nidam su glavne uzdanice Pavićevićevog tima, a svakako da tu vrebaju još i Uroš Luković, Ajzeja Vajthed…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE