Mićović obradovao Kruševljane u nadokandi, Makarić nastavio da rešeta, važna pobeda Pazaraca

Odigrana je prva polovina utakmica vanrednog 35. kola srpskog fudbalskog prvenstva. Pošto je pitanje titule rešeno, a i evropske vize su podeljene, u centru pažnje je borba za opstanak.    

Derbi dana je igran u Kruševcu, a Napredak je uspeo da nastavi fantastičnu seriju poebda i dođe na korak od obezbeđivanja opstanka. Čukarički je bio težak rival, ”brđani” su imali više loptu u nogama, ali je Napredak imao zrelije šanse. Kada se već činilo da će meč biti završen bez golova, rezervista Lazar Milošev je dobro pratio akciju, i posle odbrane golmana gostiju Mićovića, odbijenu loptu u 91. minutu poslao mrežu.     

Važne bodove osvojio je Novi Pazar na gostovanju u Bačkoj Palanci. Domaćin se odavno oprostio od elite, dok su Pazarci sa dva vezana poraza na svom terenu znatno umanjili svoje šanse. Ipak, posle trijumfa nad Bačkom ponovo su u igri. Jedini strelac na meču bio je Aganspahić već u 7. minutu. Tada je Sise odlično centrirao sa desne strane, a napadač iz Bosne i Hercegovine odlično reagovao i glavom poslao loptu u mrežu.     

Utakmica u Ivanjici bila je bitna za oba takmaca. I domaći Javor i Proleter iz Novog Sada strahuju za svoju sudbinu. Novosađani su osvojili samo jedan bod na poslednjih sedam utakmica, i od ekipe iz sigurne zone postali ozbiljan kandidat za selidbu u Prvu ligu Srbije. Javor je u meč ušao posle dve vezane pobede koje su im značajno uvećale šanse da i naredne sezone budu deo elite. Golom Ilića u 21. minutu Ivanjičani su poveli, ali je na početku drugog poluvremena Knežević poravnao na 1:1, pa su obe ekipe osvojile po bod.     

Radnik je upisao još jednu pobedu, a opet je najzaslužniji bio najbolji strelac prvenstva Milan Makarić. On je postigao oba gola za Surduličane, mada je u 33. minutu neozbiljno izveo penal, pokušao je ”panenkom”, a golman Dujmović mu je uhvatio ”živu” loptu. Odluka je pala u finišu. U 85. minutu ponovo je dosuđen jedanaesterac za domaćina, opet je srušen Danoski, ovog puta od strane Šimure, a Makarić je ovog puta bio precizan. Duboko u sudijskoj nadoknadi Milan Makarić je još jednom zatresao mrežu Subotičana, i tako stigao do svog 25. gola u prvenstvu. Radnik se učvrstio na 5. mestu, dok je Spartak, posle petog uzastopnog poraza, pao na 9. mesto.

Bačka – Novi Pazar 0:1 (0:1) Aganspahić 7′
Javor – Proleter 1:1(1:0) Ilić 21′ – Knežević 51′
Mladost – Voždovac 1:0(1:0) Šatara 45+1′
Napredak – Čukarički 1:0 (0:0) Milošev 90+1′

Radnik – Voždovac 2:0 (0:0) Makarić 85′(p),90+5′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE