Milano umalo prokockao F4, Barselona silna protiv Zenita

Košarkaši Olimpije iz Milana i Barselone kompletirali su listu učesnika na F4 Evrolige.

Italijanska ekipa je slavila sa 92:89 nad Bajernom, a meč je sažet u poslednji minut. Naime, domaća ekipa je imala dvocifreno vođstvo gotovo čitav meč, a u poslednji minut su ušli sa vođstvom od 9 poena prednosti. Ipak, serija neverovatnih grešaka, pre svega sjajnog večeras Šildsa, Bajern je došao u situaciju da je imao napad za pobedu ili produžetak u čak dve situacije.

Ipak, ekipa Etorea Mesine je imala sreće i tako je postala prva ekipa iz Italije od 2011. godine koja se plasirala na završni turnir Evrolige. Pre njih to je bio Montepaski Sijena.

Kod pobednika Šavon Šilds je postigao 34 poena, od toga 30 je imao na kraju trećeg perioda. Dilejni je imao 16, Hajns 12. Kod Bajerna Rejnolds je psotigao 19, Boldvin 17.

U Barseloni, tim Šarasa jasikevičijusa je ubedljivo slavio nad Zenitom 79:53.

Od starta meča domaći su stegli odbranu na maksimalnom nivou i tim iz Rusije nije imao šansu da se nada preokretu i još jednom iznenađenju.

Najefikasniji kod Barse bio je Higins sa 15, Kalates je postigao 12. Kod Zenita jedini dvocifreni je bio Pojtres sa 11.

U polufinalnim mečevima će se sastati Barselona – Olimpija i Anadolu Efes – CSKA Moskva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE