Parižani u Mančesteru prošli kao Severina, Siti prvi put u finalu! (VIDEO)

Mančester siti – Pari Sen Žermen 2:0(1:0) prvi meč 2:1 Marez 11′,63′

Znaju sada fudbaleri Pari Sen Žermena kako je bilo Severini. Mislimo na pesmu, da se odmah ogradimo od lascivnih misli. Došli su u Mančester i videli sneg u maju i ispali u polufinalu Lige šampiona. Ništa od titule ni ove godine.   

Mančester siti je prvi finalista, a ”građanima” će to biti prvo finale elitnog takmičenja u istoriji. Do njega su stigli nadmoćnom igrom, ne samo u ovom meču, već tokom čitavog takmičenja. Večeras nisu branili 2:1 iz Pariza, već su ponovo na pleća bacili velikog rivala. Čovek odluke, još jednom, bio je Rijad Marez.   Mnogo iznenađenja bilo je za gledaoce sa prvim kadrovima sa ”Etihada”. Na terenu nije bio Kilijan Mbape, ali je bio sneg. U maju! Veliki hendikep, ispostaviće se nenadoknadiv, za Maurisija Poketina bila je povreda najboljeg fudbalera PSŽ-a, pa i u tome treba tražiti razloge poraza.   

Prvo uzbuđenje dogodilo se u 7. minutu. Tada su fudbaleri Pari Sen Žermena visoko podigli ruke tražeći penal, navodno, zbog igranja rukom Zinčenka. Sudija Kujpers je podlegao tom pritisku i pokazao na belu tačku. Već na usporenom snimku videlo se da od kaznenog udarca neće biti ništa i da je lopta pogodila Ukrajinca više u vrat nego u rame. I holandski sudija je to odmah ustanovio.   

Četiri minuta kasnije videli smo fatastičnu akciju domaćina. Golman Ederson je pronašao Zinčenka na levoj strani, ovaj se stuštio ka golu Parižana i povratnom loptom pogodio De Brujnea, udarac Belgijanca bio je izblokiran, ali je sa desne strane natrčavao Rijad Marez koji je uspeo da kroz noge Navasa pogodi mrežu. Sada je Siti imao ozbiljnu prednost u ukupnom rezultatu.    Brzo je mogao francuski šampion da uzvrati. Markinjos se visoko podigao posle centrašuta u 17. minutu, nadvisio sve u skoku, ali je njegov udarac glavom zaustavila prečka. Uspeo je Brazilac da bude strelac na ”Parku Prinčeva”, ali ne i na ”Etihadu”. Dva minuta kasnije u šansi je bio i Anhel Di Marija, posle velike greške odbrane domaćih, gol je bio prazan, ali je lopta otišla pored stative. Do kraja poluvremena bilo je mnogo nervoze, ali malo detalja koje vredi pamtiti.   

I u nastavku je Pari Sen Žermen više držao loptu u nogama, ali je Siti bio opasniji. Najbliži poravnanju gosti su bili posle solo akcije Nejmara, on se dugo nameštao, a Zinčenko je odličnim startom izblokirao zakasneli pokušaj. Dobar udarac Fodena na drugoj strani odbrano je Navas, kao i nešto ranije, ali je tada mladi napadač bio u ofsajdu.   

Sve je bilo rešeno u 63. inutu. Još jedna odlična kontra Sitija i ponovo je na pravom mestu Rijad Marez. Prvo su dupli pas odigrali De Brujne i Foden, pa je ovaj drugi sa leve strane poslao loptu na drugu stativu, a Alžircu nije preostalo ništa drugo nego da opet pogodi mrežu ”svetaca”. Mnogo nervoze bilo je u ekipi PSŽ-a. Prvi je ”pukao” Di Marija. Nije istrpeo provokaciju Fernandinja, nagazio ga je namerno dok se spremao da izvede aut, i Kujpers ga je poslao u svlačionicu. Sa dva gola zaostatka, tri ukupno, i sa igračem manje, svima je bilo jasno da Parižani nemaju više nikakve šanse da drugi puz uzastopno igraju u finalu Lige šampiona.    

Mogao je Siti da slavi i ubedljivije, sjajni Foden je pogodio stativu u 77. minutu, a jednom je De Brujne preterao sa driblinzima u kaznenom prostoru gostiju. Do kraja meča domaći fudbaleri su se više trudili da izbegnu pogibeljne startove gostiju, a čini se da su Kimpembe i Danilo zaslužili više od žutog kartona za dva veoma oštra starta, da ne upotrebimo neki teži izraz. Poslednju priliku na meču imao je Nejmar koji je iz slobodnog udarca sa 20 metara loptu poslao nebu pod oblake.    Siti će u finalu, u Istanbulu 29. maja, igrati protiv boljeg iz dvomeča Real Madrid – Čelsi, a rezultat prvog meča odigranog u Madridu bio je 1:1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SEĆAĆE SE OVE UTAKMICE: Imali +14, loši minuti crno-belih za brejk Olimpijakosa u prepunoj Areni!

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa 74:69 u 32. kolu Evrolige. Imaće za čim da žale pošto su tri...

POVEZANE OBJAVE