Stanković pred Rad: Ne želim opuštanje

Crvena zvezda u sredu gostuje na Banjici ekipi Rada u meču koji za izabranike Dejana Stankovića nema rezultatski značaj. Crveno-beli su već obezbedili titulu šampiona države, dok Rad vodi grčevitu borbu za opstanak. Meč počinje u 18.05h.

Šef struke Crvene zvezde Dejan Stanković zna da je delikatana trenutak pred njegovom ekipom jer se očekuje pad koncentracije, a očekuje ih finale Kupa Srbije u kojem imaju priliku da osvoje duplu krunu.

– Kada se dođe do jednog cilja sigurno da možemo da očekujemo pad koncentracije, na tome ćemo raditi i to nam je prvi zadatak, jer sezona traje još mesec dana. Igrači moraju na pravi način da pristupe obavezama, zbog njih samih, da ne bi došli u rizik od mogućih povreda, jer pad koncentracije obično vodi takvim situacijama. Moja obaveza je da držimo koncentraciju do poslednjeg dana treninga, poslednje utakmice i da budemo pravi. Ne želim opuštanje, nije to u našem mentalitetu, na tome smo radili već više od godinu dana, da na svakoj utakmici budemo oni pravi i pristupimo kao da se radi o finalu, tako će biti i sada, istakao je Stanković.

Osvrnuo se Stanković i na prethodni meč koji su njegovi izabranici odigrali protiv Rada u Kupu Srbije.

– Bitno je da smo pobedili i prošli u narednu fazu takmičenja Kupa Srbije, voleo bih da se ponovi taj rezultat i da uzmemo tri boda. Kup smo igrali dva dana posle prvenstvene utakmice, imali dosta promena u ekipi, uspeli smo da preokrenemo, pokazali jak karakter i Zvezda je bila čvrsta ekipa na terenu, to očekujem i sutra.

Šef stručnog štaba odgovorio je i na pitanje da li će moći da računa na Aleksandra Kataija na sutrašnjem duelu.

– Katai neće biti na raspolaganju za sutrašnji meč.

Osvrnuo se Stanković i na priče o pojačanjima za narednu sezonu.

– Ne razmišljam o pričama koje se tiču mogućih pojačanja. Imam čime da se bavim, na to sam fokusiran sto posto. Znam kako je kada dođe prelazni rok, svašta se piše, a od pisanja do realizacije je svetlosna godina.

Nije krio nekadašnji kapiten Crvene zvezde da je dobio dosta čestitki posle osvojene 32. titule.

– Dosta ljudi iz sveta fudbala mi je čestitalo titulu koju smo i matematički nedavno obezbedili. Svi oni sa kojima sam ostao u kontaktu su čestitali i drago mi je zbog toga.

Prokomentarisao je šef stručnog štaba i ideju od 12 klubova u Superligi Srbije.

– Dopada mi se ideja o ligi od 12 klubova, zaključio je Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE