FIBA Liga šampiona: Dalibor Ilić treći najbolji mladi igrač, Srbin najbolji trener

U Nižnjem Novgorodu počela je završnica FIBA Lige šampiona, a uoči početka finalnog turnira objavljena su imena nekih od igrača koji su obeležili ovu sezonu.

Iako ABA liga nema svog predstavnika u samoj završnici, košarkaš Igokee Dalibor Ilić proglašen je za trećeg najboljeg mladog igrača u ovom takmičenju. Ilić je dobio 15 odsto glasova, drugo mesto sa 26 odsto glasova osvojio je Keje Van der Vurst de Vris iz Ostendea, dok je zvanično najbolji mladi igrač Joan Makundu iz Šolea sa 49 odsto glasova.

Najbolji trener je Srbin Zoran Lukić iz Nižnjeg Novgoroda koji je sa 26 odsto glasova iza sebe ostavio Ćusa Vidoretu (Tenerife) i Stefanosa Dedasa (Hapoel Holon).

MVP FIBA Lige šampiona biće poznat u petak, a do tada objavljena je još najbolja petorka, a čine je CJ Heris (Hapoel Holon), Kejsi Šepard (Nižnji Novgorod), Bonzi Kolson (Strazbur), Rejmar Morgan (Karšijaka) i Georgi Šermadini (Tenerife).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE