Genijalnost Bibarsa Natha za novi trijumf Partizana [VIDEO]

Partizan – TSC 3:1 (0:0)
Natho 53’pen, Holender 65′, Jojić 67′ – Duronjić 83′

Fudbaleri Partizana ostvarili su novi trijumf u Linglon Superligi Srbije. Posle lošeg prvog poluvremenu crno-beli su u nastavku zaigrali mnogo bolje i predvođeni Bibarsom Nathom došli do ubedljivog trijumfa nad TSC-om.

Početno ispitivanje snaga nije dugo trajalo i već u 7. minutu Partizan je imao kolosalnu priliku da povede. Natho je proigrao Jovića koji je bio potpuno sam ispred Filipovića, imao je dovoljno vremena i da razmisli i da se namesti, ali je na kraju izabrao najgore rešenje – šutirao je pored golmana gostiju koji je već pao, ali i pored stative.

Pet minuta kasnije uzvratio je TSC, Lukić je bio okružen trojicom u šesnaestercu crno-belih, uspeo je sjajno da petom pronađe Zeca, ali je završnica bila veoma slaba i lopta je otišla daleko od stative. Između ovog i sledećeg uzbuđenja pred golom Stojkovića proteklo je dvadesetak minuta, a vredna pomena je samo situacija iz 24. minuta kada su Miljković i Zec bili u duelu u kaznenom prostoru Partizana, ali čini se da je sudija Srđan Jovanović dobro procenio kada nije pokazao na belu tačku.

Završnica prvog dela igre protekla je u znaku igrača Mladena Krstajića, Banjac je u 34. minutu šutirao pored gola sa petnaestak metara, da bi u 43. minutu Lukić propustio najbolju priliku za svoj tim u prvom poluvremenu. Zec je uzvratio kolegi iz napada za asistenciju, sam je bio Lukić, ali je Stojković nogom uspeo da odbrani i sačuva svoj gol.

Drugo poluvreme počelo je nagoveštajem šanse za TSC, još jednom su dobro kombinovali Lukić i Zec, ali ovaj drugi nije dobro primio loptu i ona je završila u Stojkovićevom naručju. U nastavku akcije na drugoj strani prilika za Holendera, koji je šutirao iz ne baš idealne situacije, a Filipović je uspeo da sačuva gol tako što je loptu izbacio u korner.

Partizan je poveo u 53. minutu golom Natha iz penala, a prethodno je Petković sa leđa oborio Uroševića kada se ovaj spremao da šutira. Natho je posleo Filipovića u jednu, loptu u drugu stranu za 1:0. Osam minuta kasnije Jović je sjajno proigrao Jojića, ali je šutirao pravo u Filipovića, a nakon kornera Jović je pronašao potpuno samog Vujačića na drugoj stativi, ali je i ova šansa otišla u nepovrat, odnosno pored gola.

Tri minuta kasnije trenutak genijalnosti Bibarsa Natha, koji je kroz noge jednog igrača TSC-a asistirao Holenderu koji je ostao potpuno sam i lako je plasirao loptu u mrežu pored Filipovića.

Sve je bilo rešeno u 67. minutu, Jović je pobegao svojim čuvarima, dodatnom fintom se izborio za bolju poziciju i šutirao. Filipović je odbranio, ali se lopta odbila do Jojića pa je Filipović još jednom morao do mreže da izvadi loptu.

Do kraja meča tim Partizana je bio još mlađi, ušli su Štulić, Filip Stevanović, Lazar Pavlović i Nikola Terzić koji je debitovao u Superligi, a gosti su sedam minuta pre kraja uspeli da ublaže poraz.

Rezervista Duronjić je odigrao dupli pas sa Lukićem, imao je dovoljno vremena da se namesti za udarac i to je iskoristio poslavši loptu van domašaja Stojkovića. Mogao je Lukić u 90. minutu da svoju dobru igru kruniše golom, ali se na kraju spetljao i šutirao pored gola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽELE GA FRANCUZI: Zvezdi nedovoljno 3.5 miliona za Glazera!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka Srbije. Overili su je trijumfom protiv TSC-a i stekli nedostižnu prednost...

POVEZANE OBJAVE