NA ČAIRU PODIGLI GLAS: Svi pobeđuju sem nas Radničkog, da se kazne sudije

Fudbalski klub Radnički igrao je nerešeno sa Vojvodinom u gostima i u poslednja tri kola Superlige Srbije nastaviće svoju časnu borbu za opstanak u elitnom rangu, navodi se u saopštenju kluba.

Slično kao i Javor iz Ivanjice i niški tim je reagovao na slab rezultat, s obzirom nato da su upisali treći remi zaredom, te da je ,,veoma zanimljivo je da od ekipa koje se bore za opstanak, izgleda samo Radnički može da igra nerešeno. Svi ostali pobeđuju, odjednom su u ušli u ‘velike forme’ i ređaju trijumfe kao na traci”, kažu iz kluba.

Uprkos tome do sada nijednom nije reagovao, ali pošto se iste situacije ponavljaju iz meča u meč, odlučili smo da reagujemo posle susreta u Novom Sadu. Moramo podići glas, zbog načina na koji sudije i oni koji ih delegiraju odlučuju o ishodu ovog prvenstva i to uvek na štetu Radničkog. Svima je jasno da ovde nisu čista u pitanju posla i zato podržavamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića u najavljenoj borbi protiv “fudbalske mafije“. Odgovorni moraju da budu kažnjeni za trenutno stanje u srpskom fudbalu. U borbi protiv „fudbalske mafije” ne treba izuzeti ni sudije, koji ne rade profesionalno svoj posao i zato moraju da snose i odgovornost za to, navodi se u saopštenju.

Očigledna je namera nekih fudbalskih moćnika da naš klub pošalju u Prvu ligu Srbije i u tom projektu ne prezaju ni od čega.  Radnički će nastaviti časno da se bori na terenu, a fudbalskoj javnosti je jasno odakle “vetrovi duvaju” i kako je moguće da se pojedine ekipe sa dna tabele preko noći pretvore u mašine za ređanje pobeda, poručuju i kluba i dodaju:

Fudbalski klub Radnički traži od Fudbalskog saveza Srbije da utvrdi odgovornost i kazni one koji su doveli srpski fudbal u ovu situaciju. Zato i postavljamo pitanje da li će neko biti kažnjen iz Fudbalskog saveza Srbije i sudijske komisije i da li će klubovi i dalje bacati svoj novac na unapred pripremljene utakmice? Interesuje nas i da li se neko u FSS uopšte bavi ovim problemom? Takođe, tražimo da FSS i stručni organi urade analizu o svakoj spornoj situaciji i da to javno objave.

Klub se u saopštenju žali na suđenje Pavla Tomića, prevashodno zbog isključenja Ognjena Đuričina na meču protiv Vojvodine.

Radnički svakako razmišlja da li će igrati i dalje u ovom prvenstvu, ako sudije kao što su Tomić i predsednik komisije Karadžić, koji je većinu njih delegirao, i dalje ne budu kažnjeni. Zbog svega ovog našem fudbalu su što pre neophodni izbori u Fudbalskom savezu Srbije i hitno uvođenje VAR sistema, kako bi se došlo do regularnosti i kako bi se smanjio uticaj tendencioznih arbitara, poručuju Nišlije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE