Vučelić: Priča sa Asanom čista prevara, imao dogovor sa drugim klubom

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić oglasio se povodom događaja od pre nekoliko dana koji je potresao, ne samo crno-bele, već i čitavu domaću fudbalsku javnost.

Naravno, u pitanju je prekid saradnje Takume Asana sa Partizanom, zbog neisplaćenih zarada. Kako kaže Vučelić, za tako nešto nema pravnih osnova i navodi da je posredi očigledno dogovor Asana sa nekim drugim klubom.

Cela ta priča sa Asanom je čista prevara! Pretpostavljam da se radi o dogovoru Japanca sa nekim klubom koji želi da ga angažuje, a po svemu je potpuno jasno da on nije imao nijedan osnov ni po našim, ni po zakonima UEFA, da uradi to što je uradio. U svemu ovome je po slovu ugovora nadležan i naš sud – izjavio je Vučelić za ,,Večernje novosti”.

Prvi čovek Partizana uveren je da jedna zaostala plata ne može da bude razlog za takvu odluku Asana i demantuje da je klub hteo da proda Japanca u Ujedinjene Arapske Emirate protiv njegove volje.

Nije postojala nijedna konkretna ponuda iz Emirata, bilo je samo interesovanja. Pre će biti da je posredi “kovid plata” umanjena za pedeset odsto, s kraja prošle sezone, na šta on nije pristao. Kada je u pitanju kašnjenje, ne postoji nijedan pravni osnov, a i da je postojalo tako nešto on je morao da pošalje upozorenje klubu 15 dana ranije, što nije učinio. Dešava se i u Interu da plate dugo kasne, pa je taj klub osvojio titulu u Italiji. Očigledno je trenutno prisutan neki svojevrsni “stampedo” protiv Partizana – kaže Vučelić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Anćeloti jasan: Ovakav način igre je bio jedini na koji smo mogli da prođemo dalje

Fudbaleri Reala iz Madrida su sinoć nakon penal serije eliminisali Mančester siti. Tim iz Madrida igraće polufinale Lige šampiona, a...

POVEZANE OBJAVE