Igokea vratila seriju u Beograd: Zvezda postigla samo 68 poena

Igokea – Crvena zvezda 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20)

Košarkaši Igokee revanširali su se Crvenoj zvezdi za poraz od pre nekoliko dana i izjednačili 1:1 u pobedama u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige. Domaćin je vodio od prvog do poslednjeg minuta, najviše 21 poen prednosti, pa će finalistu rešiti majstorica koja je na programu u utorak u Beogradu.

Zvezda je najblaže rečeno očajno ušla u utakmicu, postigla samo dva poena za šest minuta, a domaćin je to iskoristio i stekao dvocifrenu prednost (15:2). Osim Davidovca niko od igrača crveno-belih nije uspeo da pogodi trojku u prvih 10 minuta, sa druge strane Klemons je postigao 8 poena u poslednja tri minuta prve četvrtine i sačuvao dvocifrenu prednost svog tima nakon prvih 10 minuta (23:13).

Prvi koš u drugoj četvrtini postigao je Dobrić, a onda je Stefan Pot preuzeo dirigentsku palicu od Klemonsa. Bivši igrač FMP-a i Partizana postigao je 10 uzastopnih poena, uključujući i dve trojke, a trojku je pogodio i Grej pa je Igokea u 14. minutu već imala novu ozbiljnu prednost (36:20). Do kraja prvog poluvremena razlika u korist domaćeg tima uglavnom se kretala od 12 do 15 poena, a druga četvrtina završena je trojkom Atića za vođstvo 45:31 nakon 20 minuta košarke.

Drugo poluvreme donelo je dosta nervoze pa su arbitri samo u trećoj četvrtini dosudili četiri tehničke greške, po jednu Lojdu i Voldenu i po jednu trenerima obe ekipe. Igokea je u 25. minutu prvi put došla do 20 poena prednosti, a najveća prednost, u tri navrata, iznosila je +21. Posle 30 minuta igrači trenera Dragana Bajića vodili su 65:47, a o njihovoj igri dovoljno govori podatak da su posle tri četvrtine imali 60 odsto šuta za dva i 56 odsto šuta za tri poena. Sa druge strane Zvezda je u tom periodu šutirala 48 odsto za dva poena, ali su njeni igrači pogodili tek 5 trojki iz 17 pokušaja za prve tri četvrtine.

Grej je sa tri slobodna bacanja na početku poslednje deonice vratio Igokei 20 poena prednosti, ali je Simonović preuzeo konce igre Zvezde i sa 5 poena pokrenuo seriju svog tima koju je nastavio Davidovac i u 32. minutu bilo je 68:55. Na početku 36. minuta Zvezda je prišla na -11 i propustila tri napada da priđe na jednocifren minus. Puna dva minuta rezultat se nije menjao, da bi Simonović sa dva bacanja doveo svoj tim na 9 poena minusa. Jošilo je sa dva slobodna bacanja na početku poslednjeg minuta povećao na 79:68 nakon čega je Igokea mirno privela meč kraju.

Klemons je predvodio Igokeu sa 18 poena, jedan manje postigao je Atić, a odličan je bio i Pot sa 14 poena. Dobrić je bio najbolji kod Zvezde sa 17 poena, Davidovac je postigao 12, a Lojd i Simonović po 11 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE