Nije uvek kao u basni, “svrake” nadmudrile “lisice” [VIDEO]

Lester – Njukasl 2:4 (0:2)
Olbrajton 80′, Iheanačo 87′ – Vilok 22′, Damet 34′, Vilson 65′,74′

Veliko iznenađenje dogodilo se na otvaranju 35. kola engleske Premijer lige.

Fudbalerima Lestera ponavlja se scenario iz prethodne sezone kada su u finišu prvenstva sve upropastili i ostali bez plasmana u Ligu šampiona. Večeras su poraženi od Njukasla na svom “King Paueru” sa 4:2. Još uvek su “lisice2 na trećem mestu, ali u preostala tri kola imaju paklen raspored, gostuju kod Mančester junajteda i Čelsija, a dočekuju Totenhem u poslednjem kolu. Između dva prva gostovanja očekuje ih i finale FA kupa, u koje se sastaju sa londonskim “plavcima”.

Sve je loše krenulo za Lester već u 17. minutu, San-Maksiman je izašao sam ispred Šmajhela, ali je danski golman intervenisao na spektakularan način. Međutim, ni Šmajhel nije mogao ništa pet minuta kasnije, Sojunču je napravio veliki kiks, Vilok mu je oduzeo loptu i smireno je poslao u mrežu. U 34. minutu gosti su izveli korner, Damet je sve nadvisio i “svrake” su duplirale prednost. Imao je Lester nekoliko odličnih prilika u finišu poluvremena, ali su tada gosti sa severa zemlje bili miljenici fortune.

Dva gola Viloka, u 65. i 74. minutu, posle katastrofalnih intervenica odbrane domaćih, odlučile su meč, a Lester je uspeo u finišu sa dva brza gola da, koliko-toliko, ublaži neprijatan poraz. Strelci su bili Olbrajton, na vrlo efektan način, i sve bolji Nigerijac Iheanačo. Njukasl je voim trijumfom rešio sve dileme oko svog statusa u eliti i za narednu sezonu, dok Lesteru ostaje velika borba za plasman u Ligu šampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE