Novi Pazar i Voždovac rešili sve u prvom poluvremenu, Proleteru trebalo sat vremena

Furiozna forma ekipa koje se bore za opstanak nastavljena je i u ovom kolu.

Voždovac, Novi Pazar i Proleter zajedno su postigli čak 11 golova u popodnevnim utakmicama i popravili svoje šanse za opstanak u elitnom društvu. Voždovac i Novi Pazar su praktično sav posao završili u prvom poluvremenu, dok je igračima Proletera trebalo oko jedan čas da se pretvore u Barselonu i za samo 10 minuta sa tri gola deklasirali petoplasiranu eikupu u šampionatu.

“Zmajevi” su od 20. do 40. minuta postigli tri gola protiv Napretka, koji je do ovog kola nanizao čak šest uzastopnih pobeda. Kruševljani su u finišu meča uspeli da ublaže poraz, ali trijumf Voždovca nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Gosti su čak uspeli da povedu u Novom Pazaru, ali to je samo “naljutilo” igrače Novog Pazara koji su za 12 minuta postigli tri gola za mirnije drugo poluvreme. U nastavku još jedan penal Aganspahića stavio je tačku na ubedljiv trijumf Novog Pazara.

U Novom Sadu mreže su mirovale sve do 63. minuta kada je dosuđen penal, a Knežević ga je pretvorio u vođstvo Proletera. Isti igrač je u 69. minutu postigao svoj drugi gol na meču, a između je i Mirosavljev uspeo da savlada golmana gostiju.

Nakon nepotpunog 36. kola Spartak, Voždovac, Napredak i Proleter imaju po 47 bodova, Javor i Novi Pazar po 45, Radnički 44, a Rad 43 boda. U nedelju će se sastati Mačva – Vojvodina, Metalac – Bačka, Radnički – Rad, Spartak – Inđija, TSC – Javor, Čukarički – Partizan i Crvena zvezda – Zlatibor.

Voždovac – Napredak 4:2 (3:0)
Purtić 21’pen, Stojčev 34′, 76′, Janković 39′ – Marinković 62′, Bačanin 82′

Novi Pazar – Mladost Lučani 4:1 (3:1)
Hadžibulić 33′, Sise 39′, Aganspahić 45+1’pen, 66’pen – Jovanović 22′

Proleter – Radnik Surdulica 3:0 (0:0)
Knežević 63’pen, 69′, Mirosavljev 66′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE