SAMI PROTIV SVIH: Juve, Real i Barsa tuže odbegle klubove Superlige

Prema pisanju ,,Football Italia” UEFA planira da na dve godine isključi Juventus, Real Madrid i Barselonu iz Lige šampiona, međutim u međuvremenu ova trojka će da tuži ostalih devet odbeglih klubova Superlige.

U petak je zvanično objavljeno da je UEFA postigla dogovor sa devet od 12 potencijalih Superligaša – Arsenalom, Čelsijem, Atletiko Madridom, Milanom, Interom, Liverpulom, Mančester sitijem, Mančester junajtedom i Totenhemom hotspurom.

Potpisali su „Deklaraciju o posvećenosti klubu“ kako ne bi bili u mogućnosti da učestvuju u bilo čemu što organizuje Superliga, u zamenu za to da će morati da plate 15 miliona evra „u korist dece, omladine i fudbala u lokalnim zajednicama širom Evrope“.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin takođe je rekao da će se „naknadno pozabaviti“ preostalim klubovima.

Prema najnovijim informacijama španskog lista ,,Partidazo de Cope”, Disciplinska komisija UEFA na dve godine bi trebalo da isključi Juventus, Real Madrid i Barselonu iz svojih takmičenja.

U međuvremenu, trio ne samo da se bori protiv UEFA zbog ove presude, već je sada spreman i da tuži ostalih devet klubova zbog napuštanja zamišljenog projekta.

,,Football Italia” prenosi da su Juventus, Real Madrid i Barselona u četvrtak poslali pismo u kojem optužuju ostale klubove da su počinili ,,materijalno kršenje” sporazuma osnivača.

Oni sada nameravaju da traže odštetu za „značajnu štetu“ nastalu promenom prvobitnog stava.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE