Šampionska zvona zvone… Ma nisu ni prestajala, Bajern opet prvak!

Bajern – Menhengladbah 6:0(4:0)
Levandovski 2′,34’66′(p), Miler 23′, Koman 44′, Sane 85′

Deveti put uzastopno, a 31. put u svojoj istoriji minhenski Bajern je šampion Bundeslige!

Bavarci su i pre početka duela sa Borusijom iz Menhengladbaha matematički osvojili ”Salataru” zbog poraza Lajpciga u Dortmundu, ali ih to nije pokolebalo da do vrha napune mrežu svog najvećeg rivala u prošlosti. Pored pola tuceta golova u mreži Menhengladbaha, pamtiće se novi het-trik fantastičnog Roberta Levandovskog, čim je stigao do 39 golova u ovogodišnjem prvenstvu i sada mu nedostaje samo jedan da bi izjednačio rekord Gerda Milera iz sezone 1971/72, kada je ovaj golgeter, takođe u dresu Bajerna, postigao ravno 40 pogodaka. Poljak će imati šansu da taj broj dostigne i prestigne u dva preostala kola u kojima se Bajern sastaje sa Frajburgom i Augzburgom. 

Već u 2. minutu Levandovski je načeo mreži ”ždrebaca”, a do poluvremena su još tri puta domaći pogađali mrežu Zomera. Još jednom je to uradio Levandovski, a u strelce su se upisivali Miler i Koman. U drugom poluvremenu Levandovski je realizovao jedanaesterac u 66. minutu, a goleadu je zatvorio Koman pet minuta pre kraja.

Bajern je sakupio 74 boda, deset više od Lajpciga, dok je Menhengladbah trenutno 7. i teško će izboriti novi izlazak u Evropu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE