Legendarni košarkaš jasan: Jokić je MVP!’

Posle utakmice između Bruklina i Denvera, u kom je slavio njujorški tim, trener pobednika Stiv Neš nije imao dilemu ko je MVP najjače lige sveta.

Jasno je da je Nikola Jokić MVP ove sezone. On na visokom nivou iz večeri u veče. S kim god da igraju, Jokić čini svoje saigrače boljima. Izgubili su Džamala Mareja zbog povrede, ali zbog Jokića se to nije ni osetilo. To samo pokazuje koliko je dobar. On voli da dodaje i to je zarazno. Ne samo da ima odlične asistencije već uvek zna kako da pročita odbranu. On ima ’hokejaške’ asistencije gde on odlično doda, a posle taj igrač uposli trećeg čoveka za poen. On omogućava stil igre time što voli da razigrava, izjavio je Neš.

Jokić je duel završio sa 29 poena, 7 skokova, 6 asistencija i 5 izgubljenih lopti za 37 minuta na parketu.

Argument zbog kojeg mislim da je Jokić zaslužio MVP nagradu je to što je tim ostao na visokom nivou kada se povredio Marej, drugi najbolji igrač ekipe. Ima svoj uticaj na svaki aspekt igre – napad i odbranu. Ponaša se kao vođa tima, zaslužan je za košarkašku kulturu u denveru i oni uspevaju da prođu kroz teške periode upravo zbog njegove spsosobnosti da učini da svi igraju bolje, dodao je trener Netsa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE