Remi u Nišu za nadu i strepnju, ,,lale” cvetale kraj Save

Zahuktava se borba za opstanak u Linglong Super ligi Srbije. Imena još dva putnika za niđi rang biće poznata tek posle odigravanja poslednjeg kola. Ovog popodneva igrano je na pet terena u okviru 36. kola.     

Sa najviše pažnje pratio se duel na niškom ”Čairu” gde su se sastali Radnički i Rad. Obe ekipe bore se za očuvanje statusa, a čini se da je remi bio po meri i jednima i drugima, pošto će u preostala dva kola imati šansu da izbegnu najgore. Kasalica je posle brzog prodora doveo Nišlije u vođstvo već u 3. minutu. Međutim, samo pet minuta kasnije centrirao je Kaluđerović, a Šarić odlično skočio i glavom pogodio mrežu domaćina. Upravo je Andrija Kaluđerović potvrdio golgetersku klasu u 50. minutu kada je lukavo glavom poslao loptu u desni dolji ugao za potpuni preokret. Važan bod za ”Real sa Nišave” doneo je Gavrić u 68. minutu sa bele tačke, a penal je prethodno skrivio golman gostiju Kahriman.   

Metalac je pobedom nad Bačkom obezbedio status superligaša i za narednu sezonu. Dva puta je, protiv poslednjeplasirane ekipe, strelac bio Krajišnik, a jednom je pogodio Cvetković. Tri boda za mirnu završnicu prvenstva osvojio je i Spartak, ali znatno teže. Subotičani su uspeli da slove otpor Inđije tek desetak minuta pre kraja, kada je Mile Savković petom zatresao mrežu gostiju. Vojvodina se vratila na treće mesto, bar do završetka utakmice Čukarički – Partizan, tako što je sa ubedljivih 5:2 slavila u Šapcu. Čović i Mrkajić su bili dvostruki strelci za ”lale” na ovom meču, a jedan gol dao je Zukić. Na kraju, TSC je uspeo da pobedi Javor i tako Ivanjičane doveo u tešku situaciju dva kola pre kraja. Zec i Antonić doneli su dva gola prednosti timu iz Bačke Topole, smanjio je Tanko, ali gosti u nastavku nisu uspeli da iskoriste prednost igrača više i stignu bar do boda.

Mačva – Vojvodina 2:5(0:3)

Adamović 45+1′, Ortiz 85′ – Ćović 6′,14′, Zukić 33′, Mrkajić 73′,75′

Metalac – Bačka 3:0(1:0)

Krajišnik 11′,81′, Cvetković 43′

Radnički – Rad 2:2(1:1)

Kasalica 3′, Gavrić 68′(p) – Šarić 8′, Kaluđerović 50′

Spartak – Inđija 1:0(0:0)

Savković 80′

TSC – Javor 2:1(2:1)

Zec 1′, Antonić 30′ – Tanko 32′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PO ZAVRŠETKU DVA DERBIJA: Zvezda prodaje ulaznice za gostovanje u Novom Sadu

U drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije fudbaleri Crvene zvezde gostuju Vojvodini. Crveno-beli iz Beograda ulaze u meč nakon dve pobede...

POVEZANE OBJAVE