,,Veštice” se vraćaju u Seriju B, Atalanta grabi ka Ligi šampiona, remi u ,,gradu ljubavi” [VIDEO]

U očekivanju večerašnjeg duela dve najtrofejnije italijanske ekipe odigrane su već četiri utakmice na Apeninima.   

Sve oči uprte su bile u Benevento, gde je domaći tim ugostio Kaljari u direktnom okršaju za opstanak u eliti. Gosti sa Sardinije u odličnoj su formi i stigli su do pobede i 13. boda u poslednjih pet kola. Domaćin je u istom intervalu osvojio samo jedan bod, pa nije čudo što je potonuo u zonu ispadanja i imaće težak zadatak da pokuša da izbegne najgore u preostala tri kola. Kaljari je poveo već u prvom minurtu golom Likojanisa, ali je petnaestak minuta kasnije poravnao Lapadula. Novo vođstvo gostima doneo je Pavoleti u 64. minutu, a pobedu Kaljarija potvrdio je Žoao Pedro u poseldnjim trenucima. Ovaj gol može biti važan u slučaju da ove dve ekipe završe prvenstvo sa istim brojem bodova, pošto je Benevento jesenas slavio sa 2:1 na Sardiniji, mada Kalajri sada ima čak četiri boda više od ”veštica”.   

Sve do 86. minuta u Veroni nije bilo golova, a onda su za samo dva minuta rivali po jednom tresli mrežu. Prvo je Vojvoda doveo Torino u vođstvo, da bi u 88. minutu bod Veroni doneo Dimarko. Za domaće su ceo meč igrali Lazović i Ilić, dok je Saša Lukić odigrao poslednjih pola sata za Torino.   

Očekivala se pobeda Atalante u Parmi, a ”boginja” je slavila sa 5:2 protiv tima koji će naredne sezone igrati u Seriji B. U prvih 45. minuta samo je Malinovski bio precizan u 12. minutu, da bi prava goleada usledila u nastavku meča. Atalanta je zadržala drugu poziciju, a videćemo da li će im se pridružiti Juventus ili Milan, ili će ostati usamljeni sa drugoj poziciji u slučaju remija u Torinu. U prvom meču dana Sasuolo je pobedio u Đenovi i stigao na poziciju koja vodi u novoformiranu Ligu konferencija. Naš Đuričić je igrao do 57. minuta za goste, za koje su strelci bili Raspadori u prvom, te Berardi u drugom delu. Počasni pogodak za Đenovljane delo je Zapakoste u finišu.

Benevento – Kaljari 1:3(1:1)

Lapadula 16′ – Likojanis 1′, Pavoleti 64′, Žoao Pedro 90+3′

Parma – Atalanta 2:5(0:1)

Bruneta 78′, Som 88′ – Malinovski 12′, Pesina 52′, Murijel 77′,86′, Mirančuk 90+3′

Verona – Torino 1:1(0:0)

Dimarko 88′ – Vojvoda 86′

Đenova – Sasuolo 1:2(0:1)

Zapakosta 85′ – Rapadori 14′, Berardi 66′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE