Novi Pazar zatražio analizu i trajnu suspenziju za sve sudije koje kardinalnim greškama kroje rezultate

Fudbalski klub Novi Pazar oglasio se još jednim saopštenjem pred odlučujuće utakmice u borbi za opstanak.

Pazarcima je uslišena molba da sve utakmice koje odlučuju o opstanku budu odigrane u istom terminu, nakon čega je klub ukazao na još jedan problem.

Greške su sastavni deo fudbalske igre, ali samo su u Srbiji “greške” postale sastavni deo najneregularnijeg prvenstva u istoriji našeg fudbala. Borimo se za opstanak u Superligi na terenu, a za istinu i pravdu iznošenjem činjenica.

Kada klubovi međusobno ne dogovaraju rezultate, onda se sudije potrude da svojim odlukama utiču na krajnje ishode i na stanje na tabeli. Zbog korektnosti i kolegijalnosti prema klubovima, nećemo reći o kojim se utakmicama radi, kao ni imena arbitara koji godinama bacaju ljagu na naš fudbal. Srbija ima odlične fudbalske sudije, ali i egzekutore koji odrađuju posao za svoje nalogodavce. To vide svi i svi to znaju godinama unazad, ali ove sezone su najbrutalnije i krajnje degutantno pokazane slabosti naše sudijske organizacije.

Molimo da se analiziraju sve sudijske odluke iz prethodnog kola Superlige i Prve lige Srbije i trajno odstrane svi koji su pravili kardinalne greške sa namerom da utiču na krajnji rezultat, navedeno je u saopštenju Novog Pazara.

Pazarci se nalaze u zoni ispadanja, a u preostala dva kola najpre gostuju Metalcu, a potom dočekuju Napredak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ronaldo dobio Juventus na sudu

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Kristijano Ronaldo, dobio je na sudu svoj nekadašnji klub Juventus. Juventus se tokom pandemije...

POVEZANE OBJAVE