Ipak je sutra dan odmora, kiša dozvolila Đokoviću da pobedi Frica

Sa Tejlorom Fricom nikako ne može lako ove sezone. Posle pobede u Melburnu u pet setova, Đoković je pobedio Amerikanca u drugom kolu Mastersa u Rimu, ali tek iz dva puta, pošto je meč prekinut zbog kiše kod vođstva Srbija od 1:0 u setovima i 5:5 u drugom setu. Na kraju je Đković slavio sa 6:3, 7:6(5), a meč je ukupno trajao sat i 38 minuta.

Novak je od početka meča rivalu stavio do znanja da želi što kraće da se zadrži na terenu i lako je poveo 3:0. U četvrtom gemu došao je do dve vezane brejk lopte, ali se Fric izvukao iz neprijatne situacije, a u sedmom gemu je čak došao u priliku da anulira Đokovićevu prednost. Imao je i Fric dve brejk lopte u nizu, ali ih nije iskoristio nakon čega je Đoković rutinski priveo set kraju.

Drugi set je počeo kao i prvi, Novak je poveo 2:0, ali je prvi put u meču izgubio svoj servis gem pa je Fric izjednačio na 2:2. Usledio je novi brejk, ali se Fric nije predavao i u osmom gemu je došao do još dve brejk lopte. Posle velike borbe i četiri izjednačenja Đoković je uspeo da osvoji gem i povede 5:3. Međutim, kiša je sve jače padala i nervoza se pojačavala kod srpskog asa. Servirao je kod 5:4 za meč, ali je dozvolio Amerikancu novi brejk, pa je meč morao da bude prekinut kod 5:5 u drugom setu, posle burnih protesta najboljeg tenisera sveta.

Meč je ipak nastavljen, kiša u Rimu je stala, pa su teniseri morali na novo zagrevanje posle više od tri sata pauze. Servirao je Fric, sa tri dobra servisa poveo je sa 40:0, Novak je uspeo da osvoji dva poena, ali je gem pripao Amerikancu, koji je prvi put bio u vođstvu. Sada je morao Đoković da servira za ostanak u setu, poveo je sa 30:0, ali su se problemi pojavili na 30 oba. Ipak, srpski teniser nije dozvolio Amerikancu da dođe do brejk, ujedno i set lopte. Taj brejk je odlučio drugi set.

U odlučujućem 13. gemu bilo je mnogo grešaka sa obe strane. Đoković je uspeo da povede sa 2:0, kasnije imao i 4:2 na promeni strana, ali je Fric opet uzvratio i poveo sa 5:4. Međutim, poznato je da je Novak najjači kad je najpotrebnije, uspeo je da osvoji naredna tri poena i privede kraju ovaj posve čudan meč u drugom kolu Mastersa u Rimu.

Sledeći rival svetskog broja 1 biće bolji iz duela Španca Davidoviča-Fokine i Britanca Kamerona Norija, a ko god bude slavio u tom meču, Đoković će igrati prvi put protiv njega.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRAZNIK FUDBALA U BEOGRADU: Karata za derbi i dalje ima

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana večeras od 19 časova odmeriće snage u polufinalu Kupa Srbije. Karata za ovaj meč i dalje ima, a svi...

POVEZANE OBJAVE