Određeni arbitri za F4 Evrolige: Srbija ima predstavnika

Barselona, CSKA, Anadolu Efes i Olimpija iz Milana boriće se za titulu klupskog prvaka Evrope, a Evroliga je danas objavila imena arbitara koji će deliti pravdu na F4 u Kelnu.

Srbiju će predstavljati Uroš Nikolić, a uz njega tu su još trojica arbitara iz ABA lige, Matej Boltauzer, Saša Pukl i Sreten Radović.

Spisak sudija kompletiraju Mehdi Difala, Huan Karlos Garsija Gonzales, Oleg Latiševs i Gitis Vilijus, a u zvaničnom saopštenju Evrolige navedeno je da se radi o kombinaciji iskusnih i najboljih mladih sudija.

Privrženost i požrtvovanje koje pokazuju naši arbitri u trenutku kada pandemija ima veliki uticaj na sport, pomogli su da sezonu dovedemo skoro do samog kraja. Čestitam svima koji su izabrani za F4, to je kruna sezone i priznanje za njihov rad, individualni i u okviru sudijskih trojki, rekao je Ričard Stouks, direktor Evrolige zadužen za suđenje.

Od osmorice arbitara najiskusniji je Latiševs kome će ovo biti deveti Fajnal-for, Boltauzer i Pukl će peti put arbitrirati na F4, dok će Nikolić, Vilius i Garsija Gonzales debitovati na završnom turniru Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

JAKI PROTIVNICI: Partizan dobio dva moguća rivala u kvalifikacijama za LŠ

Od daans je poznato sa kim Partizan igra na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Partizan će ove sezone igrati kvalifikacije...

POVEZANE OBJAVE