Davidovac lansirao Zvezdu u finale ABA lige [VIDEO]

Crvena Zvezda – Igokea 76:53 (24:12, 24:23, 9:16, 19:2)

Košarkaši Zvezde pobedili su Igokeu i plasirali se u finale ABA lige. Tamo ih čeka podgorička Budućnost, koja je u dve utakmice slavila protiv Mornara.

Početak je bio u znaku promašaja i jedne i druge ekipe. Karmajkl je postigao prve poene, ali je Lojd odmah odgovorio na drugoj strani. Par minuta kasnije i Volden je proradio, prvi put posle prve utakmice. Posle pet minuta Zvezda je vodila 11:8. Nesportski faul dosuđen je Karmajklu zbog grubog starta nad Noko mi Igokea je praktično poklonila poene protivniku. Trojka Voldena, četiri vezana poena Noka i dobra dobrana crveno-belih napravili su razliku od 12 poena na kraju prve četvrtine. Na terenu najveći trag ostavio je upravo Noko sa 11 poena i pet skokova.

Zvezda je na startu druge četvrtine održavala dvocifrenu prednost. Igokea je smanjila na 27:16, pa je Dejan Radonjić pozvao tajm-aut. Poeni iz kontre i nastavak dobre odbrane pomažu crveno-belima da uvećaju prednost na 35:18. Igokea je ostvarila seriju 9:0 i smanjila prednost na devet razlike dva minuta do poluvremena. Simović je konačno prekinuo kratku opsadu gostiju. Do kraja je bilo 48:35 za Zvezdu.

Početkom treće četvrtine Igokea se polako približila i preko Jošila smanjila našet poena razlike. Posle njega Karmajkl pogađa za samo -4. Dobrić je konačno prekinuo seriju i agoniju crveno-belih. Posle pet minuta igre kapiten Zvezde dobio je tehničku grešku zbog prigovora sudijama. Neorganizovano su igrale obe ekipe sa lošom realizacijom napada. Zvezda je postigla svega devet poena, a Igokea 16.

Dejan Davidovac se raspucao i još jednom trojkom omogućava Zvezdi ponovo dvocifrenu prednost od 11 razlike. Posle nove trojke Davidovca, trener Igokee Dragan Bajić zatražio je tajm-aut. Jako loše je igrala Igokea u napada, bez konkretnog rešenja. Tri minuta se igralo bez pormene rezultata u hali ,,Aleksandar Nikolić”. Crveno-beli su imali maksimalnih 19 razlike dva minuta do kraja utakmice. Ekipa iz Laktaša je bila na četiri poena zaostatka posle poluvremena, ali promašaji su se nizali. Igokea je ubacila svega dva poena u poslednjoj deonici. Utakmica je pripala beogradskoj ekipi.

Apsolutni lider Zvezde bio je Dejan Davidovac, koji je ubacio 22 poena, uz šest skokova, njega su pratili Lojd sa 15 poena i Dobrić i Noko sa po 11.

U Igokei Klemons je ubacio 15, dok je Karlmajkl dodao 12 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Problem u najavi: Duljaj najavio sebi novu kaznu

U 173. večitom derbiju suspendovanog Igora Duljaja zameniće Albert Nađ, a komunikacija trenerskog tandema mogla bi da izazove dodatne...

POVEZANE OBJAVE