Još pobeda i Sarajevo ponovo ima ABA ligaša

U prvoj utakmici baraža za popunu ABA lige sarajevski Sparsi pobedili su u Splitu i sada ih jedna pobeda deli od debija u najjačem regionalnom takmičenju.

Split nije uspeo da izbori opstanak u ABA ligi, zauzeli su košarkaši bivšeg evropskog prvaka pretposlednje mesto, dok je iza njih bila samo Primorska koja je napustila takmičenje. Ostala je nada da mogu preko baraža do još jedne sezone u košarkaškoj eliti regiona, ali to neće biti nimalo lako. Već u prvom meču ekipa Spars iz Sarajeva stigla je do brejka. Bosanskohercegovački predstavnik slavio je u gradu pod Marjanom sa 76:70 i imaće priliku da u subotu, na svom parketu, dođe do druge pobede i plasmana u ABA ligu.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je centar Kenan Kamenjaš sa 19 poena i 6 skokova, dok je Almir Hasandić dodao 14 poena i 5 uhvaćenih lopti. Kod Splita istakli su se Marko Luković sa dabl-dabl učinkom od 19 koševa i 10 skokova, dok su Luka Babić i Toni Perković postigli po 15 poena.

Druga utakmica igra se u subotu od 18 časova i 30 minuta, a u viši rang plasiraće se tim koji prvi dođe do dve pobede.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VELIKI TURNIR U SRBIJI: Počinje Evropsko prvenstvo

Srbija je poslednjih godina postizala odlične rezultate u tekvondou. Našoj zemlji je još jednom odato priznanje, jer od sutra u...

POVEZANE OBJAVE