Predsednik Vojvodine o Lalatoviću, minusu zbog Evrope: Ne možemo više to da finansiramo

Trener Nenad Lalatović i Vojvodina se definitivno rastaju. Osvajanje Kupa Srbije i treće mesto u prvenstvu nije bilo dovoljno da klub iz Novog Sada nastavi saradnju sa poznatim trenerom.

O pravim razlozima rastanka govorio je predsednik Vojvodine Dragan Samardžić.

Pozvali smo ga pre dve godine, jer smo hteli rezultate, on je taj posao sjajno odradio. Naravno, zajedno sa igračima, svojim saradnicima i klubom koji mu je stvorio potrebne uslove i uložio mnogo para u to. Hvala njemu i ekipi na Kup trofeju, trećem mestu i fantastičnoj igri, ali nemamo više dovoljno novca da to finansiramo, a ne postoji nijedna ponuda za naše igrače. Zato smo odbili njegov predlog za produženje ugovora najiskusnijim prvotimcima, klupska politika u naredne dve godine biće promocija momaka iz naše škole, njihovo stavljanje u evropski ‘izlog’ i punjenje kase transferima. Sadašnji put je duplo skuplji od ovog kojim smo krenuli, rekao je Samaradžić za list “Danas”.

On je istakao da je klub 320 hiljada evra zbog učešća u evro kupovima, a klub očekuje i učešće u kvalifikacijama za Ligu Konferencija.

On je istakao da Lalatoviću nisu zatvorena vrata “Karađorđa”.

Osetio se ‘zamor materijala’ kod njega, borio se na svim frontovima, pa i tamo gde nije smeo, jer je to zadiralo u politiku kluba, a pri tom je od prvog dana imao apsolutnu autonomiju u svom radu. Sa nama je osvojio prvi trofej, bićemo srećni ako ih uzme još 10. Život je čudo, možda nam se opet ukrste putevi, završio je Samardžić.

U toku srede pojavila se informacija da Vojvodina kao zamenu Lalatoviću dovodi trenera iz Italije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE