Legendarni atletičar uveren da će Olimpijske igre biti održane

Prvi čovek svetske atletike, Sebastian Kou, uveren je da će Olimpijske igre biti održane u planiranom terminu.

Svečano otvaranje planirano je za 23. juli, a sve do 8. avgusta svetski sportisti boriće se za medalje i što bolje rezultate.

Pandemija koronavirusa pravi velike probleme organizatorima, međutim legendarni Britanac smatra da će vakcinacija biti presudan faktor za održavanje Igara.

Pre svega, postoji vakcina i trenutno smo u mnogo boljoj situaciji nego što smo prošle godine mogli i da zamislimo da ćemo biti u ovo vreme. Sportisti imaju mnogo lakši i veći pristup treninzima i takmičenjima. Želim da saopštim narodu Japana da ćemo vrlo ozbiljno shvatiti Igre, da će Covid protokoli biti veoma rigorozni i ozbiljni. Svi bi želeli da stadioni i borilišta budu bučni i ispunjeni gledaocima, ali ako je potrebno da Olimpijske igre prođu bez gledalaca ili sa znatno manjim brojem od očekivanog, svet sporta to prihvata, rekao je legendarni atletičar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANCI PIŠU: Ivanović bi mogao da završi četvrti mandat u Baskonji, spremna zamena!

Košarkaši Baskonje večeras igraju odlučujuću utakmicu u Evroligi. Ukoliko savladaju Virtus, igraće plej-of seriju sa Real Madridom. U španskom prvenstvu su...

POVEZANE OBJAVE