Milojević: Znamo šta ima Zvezda, ali finalne utakmice su najlakše

Prva utakmica finalne serije ABA lige biće odigrana u nedelju u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Crvena zvezda će dočekati Budućnost, a trener Podgoričana Dejan Milojević veruje da će ljubitelji košarke moći da uživaju.

Meni je uvek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže bilo doći do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka – da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, videćemo – nadam se da hoće. I mi i oni imamo neke prednosti. Oni su, recimo, u kontinuitetu u finalima, branilac titule ima veće samopozdanje, ali, s druge strane, ponekad je teže odbraniti, nego osvojiti. Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vraneš može da vam ubaci 25 poena. Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko. I mi i oni smo, jednostavno, dobri timovi, rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Jedan od velikih aduta Budućnosti je Nikola Ivanović.

Ovo su najbitnije utakmice, a čekamo ih u dobrom stanju i dobroj formi. Znamo mnogo o toj ekipi, koliko su čvrsti i jaki. Cele sezone igraju tako, nadam se da ćemo uspeti da odgovorimo na njihovu agresivnost i da pod većim pritiskom nego do sada donosimo prave odluke. Pretpostavljam da oni imaju pritisak, ali imamo ga i mi. Poražena ekipa uvek napravi reakciju u drugom meču, ali fokus je sada samo na prvoj utakmici. Ovo je totalno nova serija, jeste da se znamo, ali sve se briše. Priča je drugačija, očekujem najveću moguću agresiju s njihove strane, najbolju igru u sezoni, ocenio je Ivanović.

Početak meča zakazan je za nedelju od 18 časova i 30 minuta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Preminuo legendarni košarkaš Fortituda, osvojio trofej sa Dušanom Ivkovićem (VIDEO)

Tužna vest stiže iz Kostarike. Kako prenosi Fortitudo Bolonja, nekadašnji sjajni šuter Ruben Daglas preminuo je u 44. godini života. On...

POVEZANE OBJAVE