Novi rekord “građana”, het-trik Ferana Toresa i istorija Skota Karsona [VIDEO]

Njukasl – Mančester siti 3:4 (2:2)
Kraft 25′, Žoelinton 45+6′, Vilok 62′ – Kanselo 39′, Tores 42′, 64′, 66′

Sedam golova viđeno je u jedinoj utakmici 36. kola Premijer lige Engleske koja je odigrana u petak.

Mančester siti je uoči ovog kola obezbedio titulu, ali im to nije smetalo da zabeleže novu pobedu i postave novi rekord u četiri prva ranga engleskog fudbala – 12 pobeda uzastopno na gostovanjima. Pep Gvardiola izveo je kombinovan tim, a najveće iznenađenje napravio je na golu – od prvog minuta među stativama je stajao Skot Karson koji je takođe večeras ušao u istoriju.

Iskusni čuvar mreže je posle 11 godina ponovo branio gol u meču Premijer lige što je najduža pauza između dve utakmice u istoriji ovog takmičenja. Njegove nade da bi mogao da sačuva mrežu u ovom meču nisu dugo trajale, kapitulirao je posle 25 minuta i to iz prvog udarca u okvir gola, a strelac je bio Kraft.

Finiš prvog dela pripao je “građanima” koji su preko Kansela i Ferana Toresa preokrenuli rezultat, ali je duboko u nadoknadi vremena poravnao Žoelinton iz penala. Inače prvi gol Toresa na ovoj utakmici je jedan od najlepših ove sezone i nema sumnje da će ući u konkurenciju za nagradu “Ferenc Puškaš”.

U nastavku, ponovo su “svrake” prve došle do gola i to preko Viloka koji je nakon promašenog penala odbitak sproveo u mrežu. Autor novog preokreta bio je Feran Tores koji je u 64. i 66. minutu kompletirao het-trik i doneo novi trijumf svom klubu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović: Partizan i Zvezda treba da pričaju, Ostoja i ja više nikada

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović tokom gostovanja na sport Klubu i podkastu "Večiti" je istakao da je u...

POVEZANE OBJAVE