Čović žestoko o čelnicima ABA: To je licemerno, protokoli se ne menjaju pred plej-of

Kako prenosi “Sportski žurnal” predsednik Nebojša Čović je dao izjavu za “Tanjug” u kojoj je govorio o primeni protokola pred meč plej-ofa Aba lige između Zvezde i Budućnosti.

Naime, sportski direktor ABA lige Milija Vojinović juče je rekao da je napravljen precizan protkol sa instrukcijama za sudije i delegate u slučaju vređanja ili omalovažavanja aktera i drugog vida nesportskog ponašanja publike, a u slučaju vređanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, kao i da isprazne halu.

– KK Crvena zvezda se nije saglasila sa tim. Naprotiv, rekli smo podržavamo da se to primeni, ali na početku sezone, kako bi se sprečili nekakvi negativni događaji. To je jedina stvar zbog koje brinemo, ali za to su nam garant gospoda Vojinović i Kmetović, da ti elementi protokola neće biti zloupotrebljeni. U slučaju da bude zloupotrebe, mislim da ćemo imati ogroman problem. Prvo, jer je to sve van propozicija, a drugo jer to nikom ne treba u ABA ligi, rekao je Čović za “Tanjug”.

Čović je kazao da je ova odluka licemerna i da Crvena Zvezda od strane čelnika Aba lige nije bila zaštićena kada je trebalo.

„Igrači su uvek bili u prvom planu, u ambijentu u kom oni igraju. Mi jednostavno nismo ti koji su započeli nešto što se događalo 2018. godine, ali ne bih se vraćao u istoriju. Pravo vreme za takve predloge, koje podržavamo, bilo je na početku sezone. Mi ćemo kao klub učiniti da sve potekne u fer i sportskoj atmosferi. Pomalo licemerno zvuče priče i izjave da sve bude sportski, a da pri tome, pre skoro mesec dana nisu zaštitili svoje kolege, kada je neprekidno bilo vređanje i pljuvanje trenera i igrača Crvene zvezde“, dodao je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE