Magija u Rimu: Novaku posle kiše zasijalo sunce [VIDEO]

Đoković – Cicipas 2:1 (4:6, 7:5, 7:5)

Novak Đoković i Stefanos Cicipas igrali su meč u dva dana, petak i subotu, zbog vremenskih uslova. Na kraju je slavio srpski teniser posle tri sata i 15 minuta igre, u jednom od najatraktivnijeh mečeva ove sezone. Đoković u polufinalu mastersa u Rimu igra protiv bolje iz duela Sonego-Rubljov.

Nije dobro Novak počeo prvi set. Odmah na startu Cicipas je napravio brejk za 1:0. Uzimao je svako svoj servis do petgo gema, kada je Grk ponovo nadmudrio Đokovića za 4:1. Odmah potom uspeo je prvi reket sveta da oduzme servis protivniku i smanji prednost. Međutim, do kraja je sve teklo uobičajenim tempom, pa je set pripao Cicipasu.

U drugom setu pri vodstvu grčkog tenisera od 2:1 i pred gem na njegov servis, meč je prekinut zbog kiše i odložen za subotu od 11 sati.

Posle prekida od jednog dana, Cicipas je osvojio verovatno najteži gem i psihički najzahtevniji za igrače i poveo 3:1. Srećom, Novaka je forhend od prethodnog dana dobro služio i dalje pa je vratio brejk za izjednačenje od 4:4. Đoković je podigao nivo igre i izgleda da mu je pauza ipak prijala. Uspeo je da iskoristi četvrtu set loptu i izjednači rezultat na 1:1 u setovima.

Koliko je Novaka služio forhend, toliko je bekend bio loš u poslednjem setu. Cicipas je poveo 2:1, uzevši brejk srpskom teniseru, a potom i gem na svoj servis za 3:1. Posle više od 11 minuta Đoković je uspeo da dobije gem u kom je servirao, pa je rezultat bio 3:2. Nije mnogo prošlo, a Đoković je rutinski oduzeo brejk prednosti Cicipasu u osvojio sledeći gem za 4:3. Ipak, Cicipas je ponovo napravio brejk i poveo 5:4 i servirao za set. Sprečio je slavlje Đoković i oduzeo servis protivniku i na kraju slavio 7:5 za konačnih 2:1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE