Partizan ugrozio opstanak ,,zmajeva” [VIDEO]

Partizan – Voždovac 3:0 (1:0)

Bogdanović (ag.) 21’, Jović 73’, Natho 79’

Partizan: Popović – Živković, Banjak, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 80’ Baždar)– Lutovac (od 68’ Stevanović), Marković (od 60’ Štulić), Holender (od 60’ Jović), L. Pavlović (od 60’ Natho)

Voždovac: Preković – Lasickas, Milović, Bogdanović A. (od 75’ Bogdanović V.), Hajdin – Purtić, Milosavljević – Stojčev (od 70’ Stojisavljević), Milojević (od 70’ Ajdinović), Stanisavljević (od 75’ Dukić) – Janković (od 45’ Cvetićanin)

Fudbaleri Partizana pobedili su Voždovac kod kuće 3:0 u 37. kolu Superlige Srbije. Posle ovog poraza Voždovac je i dalje pred ispadanjem i pobeda u narednom kolu je imperativ.

Lazar Pavlović stvorio se u šansi već u drugom minutu, ali je uputio neprecizan šut sa ivice šesnaesterca. Partizan je pokazao inicijativu, Lazar Marković našao se dva puta u dobrim prilikama za pogodak, ali je Preković odbranio. Prvu priliku sa goste realizovao je Stanojević, međutim lopta je završila pored gola.

Posle 20 minuta igre Jojić je uputi loptu ka golu, ali se Bogdanović isprečio ne bi li ga blokirao, međutim lopta je završila u golu. Autogol za fudbalera Voždovca.

Bez velike dinamike igralo se prvo poluvreme. Partizan je igrao na posed, dok se Voždovac branio, igrajući na kontre.

Igor Vujačić je dobio prvu opomenu na meču u 35. minutu, zbog faula nad Jankovićem. Uputio je Stanisavljević dobar centaršut, golman Popović se nije najbolje snašao, ispala mu je lopta, ali je Uršević izblokirao šut. U gužvi je Hajdin faulirao Vujačića, koji je pao na zemlju. Defanzivac Voždovca kažnjen je žutim kartonom.

U finišu prvog dela, požuteo je i Nemanja Milojević zbog oštrog starta nad Milošem Jojićem.

Prvi napad posle pauze pripao je Partizanu, ali je Lutovac blokiran. Dosuđen je korner, međutim golman Voždovca je sačuvao loptu. Pokušao je Lazar Marković da proigra Holendera, ali nije se mađarski fudbaler dobro snašao tražeći Lutovca.

Miloš Jojić zaradio je žuti karton prilikom blokiranja Cvetićanina. Usledile su izmene u ekipi crno-beli. Stanojević je izveo Markovića, Pavlovića i Holendera, a uveo Štulića, Natha i Jovića.

Samo što je ušao, Štulić se već našao u šansi, ali lopta koju je uputio glavom odbila se od stativu.

Još izmena načinjeno je sa obe strane. Lutovac je napustio ekipu ,,parnog valjka”, a ušao je Filip Stevanović. Za Voždovac su ušli Ajdinović i Stojisavljević umesto Milojevića i Stojčeva.

Stanojević je dobro procenio izmene. Jović je u 73. minutu duplirao prednost Partizana. Štulić je pronašao Natha, da bi izraelski fudbaler uspeo da uputi loptu ka Joviću koji je bio sam pred golom Voždovčana.

Vuk Bogdanović je kod gostiju zamenio Aleksandra Bogdanovića, a Dukić je ušao umesto Stanisavljevića.

Nije ovo bio kraj Partizanove opsade golmana Prekovića. U 79. minutu upisao se Natho. Zdjelar je centrirao, Natho glavom u kaznenom prostoru dočekao loptu, koju je uputio uspešno ka golu.

U 80. minutu debitovao je mladi Baždar, koji je 20014. Godište, umesto Jojića. Sudija Đorđić još jednom je pokazao žuti karton, ovoga puta za Banjaka, koji je izblokirao napad ,,zmajeva”. Do kraja nije bilo promena rezultata, a ni mnogo vremena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VELIKI MEČ VEČERAS: Evroliga najavila spektakl Partizana i Olimpijakosa

Košarkaši Partizana igraju još jedan bitan meč za plasman u plej-in Evrolige. Crno-beli dočekuju u Štark Areni Olimpijakos. Na...

POVEZANE OBJAVE