Bartomeu: “Ne mora uvek šampion ABA da bude u Evroligi”

Dosta se u regionu priča o reformi Evrolige, koja bi direktno trebala da utiče na ABA ligu i njeno dalje postojanje.

Naime, plan je da najjače evropsko takmičenje bude potpuno zatvoreno, a da za tri godine Evrokup bude ukinut.

Počele su spekulacije da će Crvena zvezda dobiti licencu za Evroligu, a o svemu tome je govorio i Đordi Bartomeu, prvi čovek najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Svake dve-tri godine se pojavi takva informacija. Mi trenutno ne radimo na tome. Radimo na povećanju broja klubova sa fiksnom licencom. Brzo će taj status da dobiju Asvel i Bajern, a radimo i sa Albom. Želimo da imamo 16 klubova sa licencom. Radimo na novom modelu Evrokupa. I dalje dva mesta iz Evrokupa vode u Evroligu – rekao je Bertomeu na MaxBet radiju.

Potom je direktno pričao o ABA ligi.

 Uvek smo govorili da je ABA liga fundamentalna za evropsku košarku, zbog količine talentovanih igrača, sudija i klubova i to neće da se promeni. Uvek ćemo da imamo predsatvnika ABA lige u Evroligi. Takođe ćemo imati u Evrokupu klubove iz ABA. Da li će predstavnik regiona biti šampion ili neki drugi klub, to ćemo da donosimo na godišnjem nivou. Ne mora šampion uvek da bude u Evroligi. U Evrokupu planiramo da imamo više klubova sa višegodišnjom licencom, završio je Bartomeu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAĆE UPAMĆENO: Zvezda Lejkersa u neočekivanom izdanju tokom utakmice (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobedili su LA Lejkerse sa 112:105 na gostujućem terenu u NBA plej-ofu. Poveli sa 3:0 i već u...

POVEZANE OBJAVE