Dobrić vodio Zvezdu do 1:0 u seriji

Košarkaši Crvene zvezde su pobedom 82:78 došli do 1:0 u seriji finala ABA lige posle drmatične i borbene utakmice u Beogradu.

Crvena zvezda je bolje započela meč. U odbrani su nametnuli svoju dobro poznatu čvrstinu i uspevali su iz tranzicije da dolaze do poena. Ubrzo je bilo 18:9, međutim onda je Dejan Radonjić pribegao izmenama. Tu je došlo do velikih problema koji su doveli do toga da gosti dođu do izjednačenja 20:20 do kraja prvih 10 minuta.

U drugoj četvrtini počelo je tvrdo. Budućnost došla do prvog vođstva i jedno vreme se igralo koš za koš. Ipak, posle 3 plus 1 Džordana Lojda crveno-beli prelaze u vođstvo koje su držali do kraja poluvremena. Na kraju 44:38 pošto je Branko Lazić u poslednjoj sekundi postigao koš iz kontra napada.

Početak trećeg period pripao je gostima. Strpljivo su spuštali prednost Crvene zvezde i posle tri slobodna bacanja Dela Valea došli su do minimalnog vođstva. Ipka, u tom trenutku crveno-blee je u igri održao Ognjen Dobrić koji je uspeo da iznudi slobodna bacanja, a u ulozi pomoćnog pleja je uspešno rešio nekoliko situacija. Sama završnica je pripala Lendriju Noku koji je sa četiri vezana poena doneo 63:55 na kraju treće deonice.

U četvrtom periodu crveno-beli su nastavili seriju koja je išla sve do 70:55, odnosno 15:0. Posebno se istaka Ognjen Dobrić koji je igrao sjajnom ritmu u oba pravca. Budućnost uspela da se povrati i za kratko vreme je napravila seriju 10:2 i stigla je na samo 72:65.

Nikola Ivanović je preuzeo loptu u svoju odgovornost kod Budućnosti i malo po malo je spuštao prednost domaćih i ubrzo su stigli do minus 4 i neizvesne završnice. Crvena zvezda je izgubila smirenost u napadu i držali su se zahvaljujući ofanzivnom skoku.

Posle jednog ishitrenog šuta Lojda, Popović u kontra napadu stiže do koša i na 28 sekundi pre kraja bilo je samo 2 razlike za domaće. Lojd je pogodio dva penala, a Budućnost nije iskoristila napad, tako da je Crvena zvezda stigla do 1:0 u seriji.

Kod domaćih Dobrić i Lojd po 23 poena, s tim što svako ko je gledao meč ne bi imao dilemu ko je bio bolji. Davidovac je dodao 12 poena, a veoma važnu ulogu je imao i Ognjen Kuzmić koji je imao 11 skokova i sjajan je imao doprinos u odbrani.

Kod Budućnosti Rid 26 26 poena, Ivanović 16.

Sledeći meč je na programu u utorak od 20.30h.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VUJOŠEVIĆ: Ne volim Zvezdu zbog povlašćenog statusa

Nekadašnji dugogodišnji trener Partizana, ali u jednom periodu i Crvene zvezde, Duško Vujošević gostovao je u emisiji "360 stepeni"...

POVEZANE OBJAVE