Sutra počinje EP u plivanju: Srpski plivači priželjkuju finala

Uoči Evropskog prvenstva u plivanju koje počinje sutra u Budimpešti srpski plivači u izjavi za Tanjug istakli su svoje ciljeve.

Velimir Stjepanović je najuspešnjiji srpski plivač na evropskim prvenstvima, a do sada je osvojio tri medalje, dva zlata i srebro.

Bilo je mnogo problema u trenažnom procesu. Preležao sam koronu, imao sitinije povrede, ali verujem da je sada kada je najpotrebnije, sve došlo na svoje mesto, rekao je Stjepanović,

Stjepanović je glavni adut našeg tima na Evropskom prvenstvu.

Pokušaću da napadnem lični rekord. Tih 1:45,78 stoji već sedam godina. U Berlinu je to bilo dovoljno za zlato. Sada sigurno neće, ali svaki rezultat ispod 1:46 garantuje borbu za odličje. Najvažnije je da se uđe u finale, pa šta bude. U odlučujućoj trci je sve moguće, zaključio je Stjepanović.

Pored Stjepanovića, koji će plivati prvu izmenu, u timu su i Andrej Barna, Uroš Nikolić i Nikola Aćin.

Takođe, velika nada srpske reprezentacije je i Čaba Silađi za koga je ovo sedmo Evropsko prvenstvo u karijeri.

Iza mene je solidno odrađen pripremni period. Ostvario sam dobre rezultate na Otvorenom prvenstvu Srbije, mitingu u Marselju i prvenstvu Mađarske. Malo me je u aprilu poremetila lakša povreda prepone, ali smo i to sanirali. Odmoran sam, nadam se dobrom izdanju u „Dunav Areni“, izjavio je za Tanjug Silađi.

Silađi će učestvovati u trkama na 50 i 100 prsno. Osim njih prvog dana ovog takmičenja nastupiće i Anja Crevar na 400 mešovito, kao i Tanja Popović i Nina Stanisavljević na 50 slobodno.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA LIGA NAJAVILA POLUFINALE: Mega na Zvezdu, postavili jedno pitanje pred okršaj

Košarkaši Mege plasirali su se u polufinale ABA lige. I to nakon dve ubedljive pobede protiv Cedevita Olimpije. Sada im je...

POVEZANE OBJAVE