Stanojević: Marković treba da igra iza špica, ali… Obradović i Suma neizvesni za Kup

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pred psolednju utakmicu Superlige sa Lučanima rekao je da sa ovom ekipom nikada nije jednostavno igrati.

Mladost je opstala uligi još ranije. Igraju rasterećeno, vidim da su koristili neke mlade igrače u poslednjim utakmicama. Ne znam u kom će sastavu izaći, ali sigurno da su postigli formu. Nikad lako u Lučanima, što znamo svi, počeo je Stanojević.

U timu crno-belih svi su spremni za meč 38. kola.

Dobro je stanje u ekipi. Svi su se oporavili, osim onih koji su već bili u povredama. Spremni odlazimo na put, dodao je strateg ,,parnog valjka” i dodao:

Ja sam ponosan na svaku pobedu, na svaku utakmicu koju smo odigrali. Znam koliko smo truda uložoli, pogotovo igrači da pobeđuju, nije lako pobeđivati u kontinuitetu. Oni pokazuju stabilnost. Mogu biti samo zadovoljan.

Ivan Obradović i Sejduba Suma koji jedini u timu imaju probleme sa povredama još uvek su neizvesni kada je u pitanju njihov nastup u finalu Kupa Srbije.

Uvek ste optimista, ali za sada je to teško. Videćemo, rade terapije, videćemo koliko će biti spremni.

Jedno od pitanja na konferenciji pred meč sa Mladosti bilo je i koja je najbolja i prava pozicija za ofanzivca crno-belih Lazara Markovića.

Lazar je u mom prvom mandatu igrao iza špica i postigao dosta golova. Bio je najtalentovaniji mladi igrač, otišao je i igrao sjajno. To je za mene njegova neka pozicija. Ali, bilo koja pozicija u napadu je dobra za njega. S druge strane, imamo situaciju gde nam je otišao Asano, Suma je u povredama i Bajbeka ne koristimo dovoljno zbog povrede, zato moramo da rotiramo igrače, kojima neke pozicije nisu primarne. Marković je prošlu utakmicu igrao kao centralni špic, iako je jasno da to nije njegova pozicija. Holender igra već duže vreme centralnog špica, iako je njegova pozicija drugi špic ili bočni. Moramo da se prilagođavamo, ali dosta golova smo postigli, ide dobro. Videćemo, gde ćemo ga koristiti, probaćemo još neke varijante i odličiti za finale ko će igrati na kojoj poziciji od svih njih. Ne samo Marković, kazao je Stanojević.

Za kraj, strateg Partizana prokomentarisao je budućeg protivnika.

Lučani su podigli formu, od starta sezone igraju bolje. Mislim da su u napadu dosta brzi, uz Bojovića koji je jedan od najboljih strelaca prvenstva. Podigli su se sigurno, ne bih sada o nekim detaljima.

Dotakao se i nigerijskog fubalera Odite, koji je svojevremno igrao za klub iz Humske i bio junak meča sa Dnjeprom 2005. za plasman u 1/8 finala tadašnjeg Kupa UEFA.

Kada je u pitanju Odita, sećam se naravno nekih detalja protiv Dnjepra, ona dva gola po snegu, kod trenera Vermezovića. Dosta sam ga pratio ovako i sećam se gola protiv Šerifa, koji je takođe bio lep, na njihovom terenu. Imao sam i priliku da budem sa Đukićem, i on je tada jedno kratko vreme bio. Naravno da me vežu lepe uspomene za taj period, zaključio je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Arteta nekon velike pobede Arsenala: Moramo da budemo disciplinovaniji

Fudbaleri Arsenala su više nego rutinski savladali Čelsi na svom terenu rezultatom 5:0 i tako se domogli prvog mesta...

POVEZANE OBJAVE