ESPN: Srpski košarkaš ključni igrač Atlante

Američka sportska mreža ESPN istakla je srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića kao ključnog igrača Atlante pred plej-of. Kao jedan od najinteresantnijih susreta izdvaja se serija između Atlanta Hoksa i Njujork Niksa na Istoku.

Zdravi Bogdanović je bio ključni igrač u preokretu sezone. Prosečno beleži 18 poena od smene trenera preokrenuvši rezerve Atlante od najveće slabosti do najveć snage Hoksa na putu ka prvom nastupu u plej-ofu od 2017, navodi se.

Bogdanović pruža odlične partije od kako je došao Nejt Mekmilan na mesto trenera umesto Lojda Pirsa.

Sa Bogdanovićem koji igra većinu minuta koje ne igra Trej Jang, Atlanta je iznenađujuće dobra bez svoje najveće zvezde u poslednje vreme. Hoksi su efikasniji od protivnika za 3,9 poena na 100 poseda sa Bogdanovićem na parketu, a Jangom van terena, od Ol-star pauze, dodao je ESPN.

Srpski košarkas je regularnu sezonu završio sa prosekom od 16,4 poena, 3,6 skokova i 3,3 asistencije, ali je tokom aprila i maja bio na oko 22 poena, po četiri asistencije i skoka po meču.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Kecmanović za sat vremena do drugog kola!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo mastersa u Madridu. Savladao je kineskog takmičara Žižena Žanga sa 2:0....

POVEZANE OBJAVE