PREOKRET ZA PREOKRETOM: Zvezda na krilima Dobrića na korak do titule [VIDEO]

Crvena zvezda – Budućnost 85:79 (30:17, 25:24, 8:29, 22:9)

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugu pobedu protiv Budućnosti u finalnoj seriji ABA lige.

Tim iz Beograda je i u ovom susretu igrao bez Voldena i Jagodića-Kuridže.

Noko je postigao prve poene na meču i započeo seriju domaćih. Rid je fauliran, ali je sa linije slobodnih bacanja bio polovičan. Zvezda je ušla u seriju i povela 8.1. Milojević je pozvao tajm-aut ne bi li povrati samopouzdanje Podgoričanima. Nije pomoglo. Noko je zakucao iz kontre, a Budućnost je posle tri minuta igre bila bez poena iz igre. Jedini potencijalni problem za tim Dejana Radonjića jeste što su ispunili bonu već posle nepunih pet minuta igre. Šutom Dobrića sa penala Zvezda je stigla do dvocifrene prednosti od 18:8. Drugi tajm-aut pozvao je Milojević, a Dobrić je na to odgovorio trojkom. Prvi pogodak sa distance za goste ostvario je Nikolić, ovo je bio tek treći koš iz igre. Zvezda nije mašila u prvoj četvrtini, što i rezultat govori. Posle prvih 10 minuta bilo 30:17 za beogradski tim.

Posle samo 11 minuta igre crveno-beli stigli do ogromnih +20. Jedini poenter za Budućnost sa distance bio je Danilo Nikolić. Spojila je Budućnost par solidnih napada. Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut. Zvezdin tempo je polako počeo da pada, a Podgoričani su ulazili u napadački ritam. Smanjili su gosti na 10 razlike pet minuta do kraja poluvremena. Jedina svetla tačka Milojevićevog tima jeste Nikolić. Dorić i Noko raštimovali su goste, koji je krajem poluvremena počeli ponovo da tonu. Na poluvremenu je bilo 55:41 za domaću ekipu.

Budućnost je dobro otvorila drugo poluvreme i povela 13:2 smanjivši na jednocifrenu razliku. Pogodio je i petu trojku Danilo Nikolić za zaostatak od samo tri poena! Usledio je veliki preokret plavi. Budućnost je povela poenima Rida prvi put na meču. Zvezda je načinila mnogo promaša i uspela da ispusti 14 razlike s poluvremena i 20 poena prednosti, što je bilo maksimalno vodstvo crveno-belih. Danilo Nikolić u prve tri četvrtine imao je 6/6 učinak za tri poena i pogodio je još jednu za 70:61. Ovo je svakako bila Zvezdina četvrtina za zaborav. Ubacili su svega 8 poena, dok je Budućnost upisala 21 više.

Lazić je uspeo da ukrade loptu podgoričkom timu i poentira na startu poslednje deonice. Stagnirali su i jedni i drugi u prvim minutima. Dobrić je konačno poentirao i samnjio prednost na tri razlike četiri minuta do kraja. Dramatična završnica igrala se u dvorani ,,Aleksandar Nikolić”. Edžim je faulirao Dobrića pri šutu za tri poena, a ovaj ubacio 3 od 3 sa penala za izjednačenje. Pono je povela Zvezda poenima Simonovića 74:72. Budućnost se ugasila u poslednjoj deonici. Ivanović je ubacio svoju prvu trojku i Buućnost je ponovo povela, ali Dobrić je odmah odgovorio na isti način. Zvezda je obezbedila velikih pet poena prednost 40 sekundi do kraja. Budućnost je promašila važan šut za tri poena, pa su crveno-beli slavili 85:79.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Dobrić sa 27 poena, dok je Noko upisao 15, uz sedam skokova, a Lojd je dodao 16.

Budućnost je predvodio Nikolić sa 26 poena, uz sedam skokova, njega je pratio Kobs koji je upisao 14, a Rid je ostvari dabl-dabl upisavši 10 poena, uz 10 skokova.

Treći meč igraće se u Podgorici, 22. maja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LJUBI TE BATICA, IDEMO NA EURO: Poslednja prilika da se nađeš u Nemačkoj – saznaj kako možeš da dođeš do karte!

Ovde te čeka karta za EURO! Nešto više od mesec dana ostalo je do početka novog izdanja Evropskog prvenstva u...

POVEZANE OBJAVE